Hlavní obsah

Zlatá rozlučka kanonýra! Líp bych si ty dva roky nenamaloval, hlásil Dóža

Praha

Běžela poslední minuta florbalového superfinále, chodovský Patrik Dóža s míčkem na hokejce zvedl hlavu a přesně zamířil do prázdné mladoboleslavské branky. Pražský celek zvítězil 3:1, slavil obhajobu titulu a jeho ofenzívní hvězda nejlepší možnou rozlučku s klubem.

Foto: Český florbal

Loučení hvězdy. Patrik Dóža odehrál za Chodov minimálně na čas poslední zápas.

Článek

Lepší poslední zápas za Chodov jste si asi nemohl vysnít…

Je to taková tečka za zlatou tečkou, ale i kdyby ten gól nepadl, tak bych s tímhle výsledkem byl absolutně spokojený.

Byl to pro vás hodně emotivní duel?

Přiznám se, že jsem si ho užíval víc než jakýkoliv jiný zápas. Celý den jsem se jen usmíval. Bylo tady neskutečně moc diváků, rodina se sjela z celého světa, bylo to opravdu super.

Zápas byl o poznání více svázán taktikou než třeba loňské superfinále.

Bylo to defenzivnější, věděli jsme, že se nemáme kam hnát. O nás týmy říkají, že nechceme hrát. Ale my stojíme a čekáme, jestli budou chtít tvořit. Většinou nechtějí, velice těžce se jim překonává naše obrana. A máme tak kvalitní útok, že nám většinou stačí to dobře odbránit a góly dáme.

Poprvé v historii bylo v české lize v akci video, překvapilo vás, že vedlo k neuznání branky vašeho týmu?

Já si to upřímně myslel, měl jsem z celého zápasu dojem, že není úplně směrem na naši stranu, kdybych to tak řekl. Ale nechci to soudit, podívám se v klidu, i když teď je to vlastně úplně jedno. Co mi přijde trošku za hranou, když už se bavíme na konto rozhodčích, tak dávat dvě minuty, když se člověk raduje v takovém zápase s diváky, když se hraje pro ně. To mi přijde mimo mísu.

V základní části jste zaznamenal rekordních 74 bodů, celkově jste své konto zaokrouhlil na stovku. Byla to pro vás sezóna snů?

O bod rekord, teď vlastně o dva góly titul. Vždycky to tak v úspěšných sezónách bývá, že rozhodují maličkosti. A tahle parta je uměla zvládat. Ať si říká, kdo chce, co chce, vždycky jsme to v rozhodujících chvílích zvládli, góly dali a nedostali.

Vy budete další už střílet za švýcarský Floorball Köniz. Zvažoval jste víc zahraničních nabídek?

Měl jsem jich víc, ale s Könizem jsem domluvený už dlouho. Jednak mám v Bernu dost přátel, což hrálo velkou roli a také jsem přesvědčený, že můžu v Könizu dál rozvíjet svou kariéru. Dostal jsem opravdu výborné podmínky, tak se můžu florbalu věnovat naplno. A je to další přirozený krok, abych se mohl posunout o úroveň dál.

Jaké pro vás tedy byly dva roky v Chodově se dvěma tituly?

Byly to neskutečné roky v tom, že vyšlo úplně všechno, i když jsme si pohár jako cíl vyloženě nedávali. Všichni říkali, že po odchodu Toma Ondruška budeme slabší. Ano, Tom je světový hráč, ale my se dokázali zvednout a semknout, takže lépe bych si ty dva roky nenamaloval. Teď se těším, až si užiju večírek nebo večírky s touhle úžasnou partou a budu kluky sledovat i na dálku.

Reklama

Související témata: