Hlavní obsah

Anglický fotbal vyhlašuje stop sociálním sítím

Londýn

V současné době sociální sítě hrají velkou roli. Fotbalovým klubům napomáhají k rychlejšímu předání informací a komunikaci s fanoušky. Jenže mají i špatný vliv na hráče, kterým často chodí výhružné zprávy, kritika či rasistické nadávky.

Foto: Kevin Coombs, Reuters

Fanoušci Chelsea protestují proti účasti týmu v Super lize.

Článek

Celé čtyři dny čekají fanoušky anglické Premier League bez reakcí klubů a hráčů na sociálních sítích. Boj proti tomuto závažnému problému bude probíhat na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Start akce proběhne před začátkem pátečního zápasu čtyřiatřicátého kola, ve kterém se utká Southampton s Leicesterem. Do celé události se zapojí například anglická Fotbalová asociace (FA), Premier League, ženská Super League nebo antidiskriminační skupina Kick It Out.

"Bojkot je ukázkou toho, že anglický fotbal se spojuje, aby zdůraznil, že společnosti provozující sociální média musí udělat více pro odstranění nenávisti ve virtuálním prostoru," uvedli zmíněné organizace ve společném prohlášení.

Této akci předcházela už jiná, do které se zapojili například Glasgow Rangers, Birmingham City nebo Swansea City a protest proti zneužívání hráčů na sociálních sítích trval celý týden. Nebojkotují se pouze urážky a nadávky na konto hráčů, ale také samotný rasismus.

Nejznámější osobností, která je s tímto tématem spojována, je francouzský útočník Thierry Henry, který byl sám svědkem útoku fanoušků na Instagramu. Na rozdíl od ostatních se rovnou rozhodl pro zrušení všech svých účtů na sociálních sítích.

"Nepřestaneme vyzývat společnosti provozující sociální sítě, dokud neuvidíme výrazné zlepšení jejich politik a procesů zaměřených na řešení diskriminačního online zneužívání na jejich platformách," uvedl výkonný ředitel Premier League Richard Masters.

Reklama

Související témata:
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen