Hlavní obsah

Benjamínek se proti Spartě trefil i s bolístkou. Obnovil jsem si zranění, posteskl si

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za pětačtyřicet minut stihl všechno - žlutou kartu, gól, i menší chybku. Bohužel se ale stoper Bohemians Adam Kadlec během prvního poločasu osmifinále MOL Cupu se Spartou (1:2) i zranil, takže po pauze již převlečený sledoval, jak hosté z Letné otáčejí skóre a zajišťují si postup do další fáze poháru. „Moc mě to vynucené střídání mrzí, hrálo se mi dobře,“ bědoval 20letý obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Kadlec z Bohemians oslavuje vedoucí gól během utkání osmifinále MOL Cupu pro pražské Spartě.

Článek

Což bylo z jeho působení na hřišti evidentní, ačkoliv více než polovinu úvodního dějství dohrával indisponován. Proto jej po přestávce ve stoperské trojici klokanů nahradil o poznání ostřílenější Antonín Křapka. „Byl jsem vystřídaný po domluvě s trenéry. Těsně před gólem mě chytla kyčel, se kterou jsem před pár měsíci marodil. Měl jsem s ní problém a dával jsem se dlouho dohromady,“ svěřil se Kadlec.

„Střídali jsme ho hlavně ze zdravotních důvodů, má problémy s kyčlemi,“ potvrdil asistent hlavního trenéra Bohemians Ivan Hašek. Jak to tedy s odchovancem zelenobílých bude dále? „Popravdě nevím, co bude. Půjdu asi na nějaké vyšetření,“ tuší Kadlec.

Ten přitom nebyl daleko od toho, aby svým vůbec premiérovým gólem v dospělém fotbale zařídil svému celku postup. Dosud se totiž v profesionální kariéře netrefil, nejblíže tomu byl v jarním utkání v Plzni (2:1). Tam se jeho střela poodrážela tak šikovně, že nakonec putovala do sítě od Tomáše Chorého, jemuž byla branka připsána jako vlastní.

Proti Spartě už ale Kadlec o přesný zásah oloupen nebyl. Ve 22. minutě si za bezbrankového stavu naskočil na parádní centr Roberta Hrubého od praporku a usměrnil jej přesně k tyči. „Postavil se ke mně (Lukáš) Sadílek. Byl mezi námi výškový rozdíl, tak jsem se ho snažil využít,“ přiblížil své myšlenkové pochody vytáhlý obránce. „Nemusel jsem se ani odrážet, přiletělo mi to hezky na hlavu.“

Kadlec si ale neodpustil ani jedno menší zaváhání. Právě po jeho chybě totiž postupoval z levé strany sám na branku Bohemians Václav Sejk, jenž nakonec ztroskotal na navrátivším se Janu Vondrovi. „Špatně jsem vyhodnotil odskok balonu. Naštěstí to Vondra dobře křižoval,“ oddychl si talentovaný stoper.

Emocemi nabitý závěr, kdy klokani již doháněli jednogólové manko, pak sledoval jen z lavičky. „Tyhle zápasy, když přijde plný Ďolíček a hraje se s pražskými S, jsou vždy vyhecované. Chtěli jsme to zlomit do poslední minuty. Pomáhali tomu i fanoušci, bohužel to tam nepadlo,“ smutnil po neúspěšném finále duelu, po němž nakonec slavila Sparta.

Reklama