Hlavní obsah

Dřina od šesti ráno do noci se vyplatila. Spartě zajistily postup auty lidského katapultu Sadílka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Balon v Sadílkově náručí, prodloužení hlavou, nějaký ten odraz a gól. Obě branky pražské Sparty v Ďolíčku, které jí zajistily postup do čtvrtfinále MOL Cupu přes domácí Bohemians (2:1), padly jako přes kopírák po dlouhých autech běhavého záložníka. Klokanům nepomohl ani fakt, že přesně na podobné momenty se chystali…

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Sadílek ze Sparty Praha během utkání osmifinále MOL Cupu na Bohemians

Článek

Spartu, která musela bojovné utkání otáčet, tak spasila Sadílkova doména. V 52. minutě po jeho vhazování z levé strany a sražené střele Davida Pavelky přesně zacílil Václav Sejk, o něco málo přes čtvrt hodiny později a Sadílkově autu z pravého křídla pak nadvakrát dokonal obrat Michal Ševčík.

„Je to pro nás určitě velká zbraň. Navíc jsme ji využili v důležitých okamžicích zápasu,“ těšilo trenéra Briana Priskeho.

„Už jsem několikrát zmiňoval, že standardky jsou klíčové. Bylo tedy pěkné vidět, že jsme z nich pár gólů dali,“ usmíval se dánský kouč, jenž poté ocenil poctivost svých kolegů, kteří se právě na standardní situace zaměřují. „Luboš (Loučka) odvádí skvělou práci. Každý den se tím zabývá, mám tedy radost i za něj a Jandise (videoanalytik Ondřej Janda, pozn. red.). V posledních dnech dřeli od šesté hodiny ráno pozdě do noci, je tedy pěkné vidět, že se to vyplácí,“ dodal Priske.

Na opačné straně barikády byla nálada o poznání ponuřejší. Realizační tým Bohemians si totiž byl plně vědom, jaké nebezpečí hrozí po dalekonosných vhazováních celku z Letné. I tak jim ale právě ony pohárovou cestu ukončily už v osmifinále. „Připravovali jsme se na to. Věděli jsme, že Sadílek přesně tyhle dlouhé auty má,“ pravil asistent hlavního trenéra Jaroslava Veselého Ivan Hašek.

Ten také přiblížil nakonec neúspěšnou taktiku, s jakou pro bránění dlouhých vhazování klokani do utkání vyrukovali. „Chtěli jsme to bránit jako roh. To se nám vymstilo, v prostoru na první tyči bylo asi více lidí, než mělo. Nedostali jsme se tam, zbytečně se to prodloužilo a pak nám to tam dvakrát spadlo z takové trmy vrmy,“ smutnil Hašek.

Reklama

  0 : 1 AS Řím - Leverkusen 0 : 1 přestávka Živě
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.