Hlavní obsah

Kuriózní moment v Olomouci: zmatený rozhodčí nemohl ve vánici najít VAR!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná si ještě zvládnete vzpomenout na repliku komentátora Pavla Čapka z roku 2011, kdy Česká fotbalová reprezentace nakonec neúspěšně čelila favorizovaným Španělům. „Baroš neví, kde má balon,“ prohlásil tehdy, když se útočník národního týmu točil okolo své osy a pár sekund marně hledal míč. Sobotní ligový duel mezi Olomoucí a Slováckem (1:1) se sudím Michaelem Kvítkem v hlavní roli pak ukázal, že nejen balon se občas z dohledu ztratí. Ke komickému momentu určitě dopomohly i nepříznivé podmínky, které rozzlobený kouč Slovácka Martin Svědík označil za neregulérní.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hlavní rozhodčí Michael Kvítek v duelu Olomouce se Slováckem.

Článek

Najít monitor VAR přes bílou mlhu totiž není úplně snadný úkol. V 57. minutě zmíněného utkání byl mladý rozhodčí zavolán k obrazovce, aby zhlédl potenciální hru rukou obránce Sigmy Lukáše Vraštila a potenciálně nařídil pokutový kop pro Slovácko. Kvítek, jenž v roli hlavního řídil teprve páté prvoligové utkání v kariéře, se tak rozklusal k místu, kde věřil, že se monitor nachází.

Pak ale zjistil, že jeho předpoklady byly mylné, a obrazovku asi i kvůli hustému sněžení nebyl schopen nalézt. Načež se ještě párkrát otočil – podobně, jako Baroš tehdy ve Španělsku –, ale nakonec vše dopadlo dobře. Minimálně pro Slovácko. Ztracená obrazovka se našla, k penaltě došlo a zkušený Vlastimil Daníček dokázal vyrovnat na konečných 1:1.

Mrazivé počasí a sněžení si ale vybraly daň nejen takovýmto, poměrně humorným způsobem. Podmínky nepřály ani kvalitní divácké podívané, což po závěrečném hvizdu potvrdila i slova kouče Slovácka Martina Svědíka pro O2 TV Sport.

„Za mě se hrálo v neregulérních podmínkách. Pan delegát si rozhodl, že se bude hrát, ale asi nikdy nehrál fotbal. Čemu takovými zápasy pomůžeme? Zaprvé bylo ohroženo zdraví hráčů, zadruhé je úplně zničený trávník a zatřetí nemá fotbal takovou kvalitu, jakou by měl mít. Za mě je to úplně zbytečné, ještě když byly další zápasy odložené,“ zlobil se jeden z kandidátů na momentálně volnou pozici reprezentačního trenéra.

Chladné odpoledne v Olomouci, v níž se hrál (kvůli odložení čtyř ostatních) dnes jediný duel celé Fortuna ligy, nakonec tabulkou nezahýbalo. Třetí Slovácko po remíze 1:1 i nadále drží před čtvrtou Sigmou jednobodový náskok.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.