Hlavní obsah

Šéf Slavie Tvrdík zuří: Vedení LFA potřebuje změnu a v únoru ji předložíme!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do pře se dostal šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík a vedení Ligové fotbalové asociace (LFA). Důvodem je nedělní ligové utkání sešívaných ve Zlíně. Slavia podle Tvrdíka chtěla duel odložit, LFA tvrdí, že žádnou oficiální žádost v tomto směru neobdržela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský a šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Článek

Česko je pod sněhem, kvůli počasí byly odloženy na sobotu plánované zápasy v Českých Budějovicích, Jablonci, Mladé Boleslavi a na Bohemians, hrál se jen duel Olomouce se Slováckem (1:1),

Z nedělního programu už bude jistě přesunuto na nový termín utkání mezi Baníkem Ostrava a Plzní, zatím jsou v plánu duely mezi Pardubicemi se Spartou a Zlínem se Slavií. Právě souboj ševců s červenobílými se teď hodně řeší.

Slavia totiž dle slov svého předsedy Jaroslava Tvrdíka chtěla utkání odložit. „Slavia požádala LFA z důvodu nebezpečné cesty pro autobus a vozidla klubu a našich fans, z důvodu obavy o zdraví hráčů i regulérnost soutěže o odložení zítřejšího zápasu ve Zlíně. Naše žádost byla zamítnuta. Takže v 16 vyrážíme,“ napsal Tvrdík v sobotu odpoledne na sociální síť X (dříve Twitter).

LFA brzy poté reagovala s tím, že oficiální prosba na její stůl nedorazila. „LFA žádnou oficiální žádost ze strany Slavie neobdržela. Zároveň je potřeba jasně říct, že LFA v posledních dnech kvůli počasí detailně a pečlivě sleduje dění na všech stadionech a Zlín není výjimkou. Současný stav hrací plochy je na Letné vyhovující k odehrání zápasu se Slavií a dle předpovědi počasí by se na tom nic měnit nemělo ani v neděli. Do startu utkání navíc zůstává více než den,“ popsala LFA ve svém prohlášení.

I na něj přišla další reakce ze strany Tvrdíka, který popsal, že telefonicky celou záležitost řešil on a první místopředseda klubu Martin Říha. „Jeden telefonát předsedy představenstva, tři telefonáty prvního místopředsedy klubu a rozsáhlá sms korespondence, ze které je jednoznačně patrné, že LFA žádosti Slavie v žádném případě nevyhoví. Schovávat se za to, že nepřišla v sobotu odpoledne oficiální (žádost) na brandovaném papíru, je absolutní vrchol dnešního dne. Vedení LFA potřebuje změnu a v únoru ji předložíme!“ napsal důrazný vzkaz Tvrdík na síti X.

Výprava sešívaných tak přesně v 16.00 vyrazila z Edenu do Zlína, kde má v neděli od 18.00 nastoupit proti domácím ševcům.

Tvrdík pak umístil na stejnou síť i fotku z cesty s informací, že za hodinu jízdy urazili červenobílí 41 kilometrů.

Celá situace může mít ještě další vývoj.

Reklama