Hlavní obsah

Boleslav si v Teplicích poradila i bez Hoftycha. Snad příště vyhrajeme, až bude trenér zpátky, doufá Kušej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I bez trenéra číslo 1 na lavičce se dá uhrát důležitý bod. Řeč je o fotbalové Mladé Boleslavi, která se v úterní partii v Teplicích musela obejít bez hlavního kouče Pavla Hoftycha. Kvůli čtyřem žlutým kartám za něj na střídačce zaskočil asistent Pavel Medynský, jenž dovedl tým z města automobilů k cenné remíze 1:1. „Měli jsme to s Pavlem nacvičené z předchozí štace,“ poznamenal Medynský.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Za vykartovaného trenéra Pavla Hoftycha na boleslavské střídačce v Teplicích zaskočil asistent Pavel Medynský (zcela vpravo). Tým z města automobilů remizoval 1:1, takhle se radoval z vyrovnávacího gólu v 89. minutě.

Článek

Byl to nezvyklý pohled. Od loňského února platí, že šéfem boleslavské lavičky je Pavel Hoftych. V Teplicích ovšem za lajnou popocházel jiný Pavel, obvyklý asistent Medynský. „Už jsme si to vyzkoušeli v Liberci, když jsme shodou okolností hráli v Boleslavi. Máme stejný pohled na hru, což je naše výhoda," vykládal Medynský. „Před zápasem jsme si řekli strategické body plus něco k možným střídáním a byli jsme ve spojení, to je dneska naprosto normální. A během zápasu nebyl problém."

„Bylo trochu cítit, že tam trenér není. Každá osoba na lavičce je důležitá. Včetně trenéra, což je hlavní osobnost," zdůraznil boleslavský ofenzivní univerzál Vasil Kušej a s úsměvem dodal: „Až bude v neděli zpátky, snad vyhrajeme."

V Teplicích měla Boleslav k výhře hodně daleko. Dlouho prohrávala po zásahu Matěje Hybše, jenž proměnil už čtvrtou jarní penaltu, a na vyrovnání čekala až do 89. minuty a přesné hlavičky Davida Šimka. „Závěr byl hektický, ale jsem rád, že jsme bojovali do poslední minuty. Šimi tam visel jako klobása ve špajzu a dostal se ke gólu famózně," pochválil kumpána boleslavský obránce Ondřej Karafiát. „Nemuseli jsme mít nic, takhle jsme si odvezli aspoň bod."

Karafiát a spol. dostali ještě jednu nečekanou šanci po gólu na 1:1 a zkratu teplického brankáře Tomáše Grigara, jenž neudržel nervy a nohou se ohnal po slavícím Kušejovi. Skláři už nemohli střídat, a tak do branky musel útočník Muhammad Jásir. Moc práce neměl, krátkou přesilovku Boleslav nevyužila. „Možná jsme ho mohli dostat trochu víc pod tlak a nevím, jestli jsme na něj vůbec vystřelili. Říkali jsme si, že budeme střílet i zdálky, ale nestalo se," litoval Karafiát.

Boleslav čtyřikrát za sebou nevyhrála, ale v sobotu doma porazila Baník, což ji v kombinaci s remízou z Teplic nakonec může udržet v prostřední skupině. Definitiva by mohla přijít už ve středu večer po dohrání předposledního kola základní části. Boleslavi hodně nahrála už úterní porážka Baníku se Slavií.

„V neděli bychom mohli doma se Zlínem odehrát klidný zápas," plánoval Kušej. „Pokud zvítězíme, půjdeme do nadstavby s čistou hlavou."

Reklama