Hlavní obsah

Bilbao - Barcelona 4:2 po prodl. Bratři Williamsové vyřadili Barcelonu v prodloužení ze Španělského poháru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Barcelony prohráli dramatické čtvrtfinále Španělského poháru na hřišti Bilbaa 2:4 po prodloužení. O postupu baskického týmu přes úřadujícího ligového šampiona rozhodli brankami ve 105. a 120. minutě bratři Iňaki a Nico Williamsové.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalisté Bilbaa se radují z postupu do semifinále Španělského poháru

Článek

Iňaki dorazil do dějiště zápasu jen pár hodin před výkopem z mistrovství Afriky, kde reprezentoval Ghanu. „Tohle jsem si nepředstavoval ani v tom nejlepším snu. Vyšlo to perfektně. Včera jsem si ani nepomyslel, že tu po té těžké ráně dneska budu,“ řekl v televizním rozhovoru útočník, jehož národní tým na africkém šampionátu dohrál už ve skupině.

Bilbao šlo do vedení už v první minutě zásluhou Guruzety, ale Lewandowski a šestnáctiletý Yamal ještě v prvním poločase skóre otočili. Ve 49. minutě vyrovnal Sancet a další branky padly až v prodloužení.

Barcelonský kouč Xavi, jehož tým je v ligové tabulce třetí osm bodů za vedoucí Gironou a sedm za druhým Realem Madrid, po zápase uvedl, že je v klidu. „Ty hlavní tituly jsou pořád ve hře,“ řekl. „Hráli jsme proti skvělému týmu, který je doma hodně silný. Říkal jsem už při losu, že nám nepřálo štěstí. Lamine měl šance rozhodnout, ale můžeme být hrdí, jak jsme to odehráli,“ uvedl Xavi.

Bilbao, které je v lize páté, doplnilo v semifinále Mallorcu a San Sebastian. Poslední čtvrtfinále Atlético Madrid - Sevilla se hraje dnes.

Španělský fotbalový pohár - čtvrtfinále:
Bilbao - Barcelona 4:2 po prodl. (1. Guruzeta, 49. Sancet, 105.+1 I. Williams, 120.+1 N. Williams - 26. Lewandowski, 32. Yamal).

Reklama

Související témata: