Hlavní obsah

Bayern - Mönchengladbach 1:2Bayern bez řady opor začal bundesligové jaro porážkou

Oslabený Bayern Mnichov prohrál na úvod jarní části německé fotbalové ligy s Mönchengladbachem 1:2 a neuspěl po sérii pěti vítězství. Jediný gól domácích dal kanonýr Robert Lewandowski, který si 20. gólem v soutěži upevnil vedení v tabulce střelců. Na druhého Patrika Schicka z Leverkusenu má náskok čtyř branek.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Fotvalisté Bayernu v roli bundesligového lídra doma selhali.

Článek

Lewandowski otevřel skóre v 18. minutě tvrdou střelou k tyči. Hosté však vývoj utkání rychle otočili. Po nepovedeném Kimmichově pokusu o odkop se dostal míč k Neuhausovi, který prostřelil Ulreicha mezi nohama. V 31. minutě zajistil Mönchengladbachu vedení hlavičkou po rohovém kopu Lainer.

Borussia se dočkala vítězství po sérii pěti ligových zápasů, během kterých si připsala jen bod. S Bayernem má v této sezoně výtečnou bilanci. Na úvod bundesligy s ním remizovala 1:1 a v říjnu ho poté v Německém poháru deklasovala 5:0. V německé lize si připsala 27. vítězství nad mnichovským gigantem, což se žádnému jinému týmu nepovedlo.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Kanonýr Bayernu Robert Lewandowski se sice trefil v duelu s Gladbachem, mnichovský gigant však bundesligový duel prohrál.

Bayernu chybělo 14 hráčů včetně devíti nakažených koronavirem. Díky tomu se v 75. minutě dostal na trávník i záložník Paul Wanner, který se v 16 letech a 15 dnech stal druhým nejmladším debutantem v historii německé ligy. Mladší byl jen Youssoufa Moukoko z Dortmundu, kterému bylo v den prvního zápasu v soutěži o dva týdny méně.

Lídr tabulky skóroval v 65. ligovém utkání v řadě, čímž vyrovnal vlastní rekord z let 2012-14. Druhý Dortmund může v případě sobotního vítězství ve Frankfurtu snížit náskok Bayernu na šest bodů.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:
Bayern Mnichov - Mönchengladbach 1:2 (18. Lewandowski - 27. Neuhaus, 31. Lainer).

Reklama

Související témata: