Hlavní obsah

Bayern jako Sparta? Gigant padl v Augsburgu, v lize již měsíc nezvítězil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako den a noc. Ačkoliv „plzeňské“ skupině Ligy mistrů Bayern Mnichov dominuje díky dvěma výhrám 2:0 nad Interem Milán a Barcelonou, v domácí soutěži to s ním tak slavné už není. Bundesligové vítězství totiž neochutnal již počtvrté v řadě, po remízách s Mönchengladbachem, Unionem Berlín a Stuttgartem v sobotu dokonce prohrál 0:1 na půdě Augsburgu. „Když jdeme čtyřikrát sami na brankáře, musíme z toho něco vytěžit. Jinak se prostě vyhrávat nedá,“ litoval zahozených šancí v bavorském derby kouč Bayernu Julian Nagelsmann.

Foto: Lukas Barth, Reuters

Útočník Bayernu Leroy Sané (v černém) se snaží projít augsburskou obranou.

Článek

A proměňování brankových příležitostí, to je výstavní parketa jednoho z hráčů, který ještě nedávno v mnichovském celku působil. Robert Lewandowski ale v létě změnil adresu a góly nyní sází v barvách Barcelony. Chybí snad Nagelsmannovi polský kanonýr, který se o víkendu proti Elche mimochodem prosadil dvakrát? „Když řeknu, že Lewandowského nepostrádáme, napíšete o mně, jak odmítám přiznat, že máme problém. A pokud řeknu opak, noviny budou plné titulků o tom, že nám Lewandowski chybí," soptil 35letý trenér na pozápasové tiskové konferenci.

Jedním z mužů, který měl brankový příspěvek druhého nejlepšího střelce bundesligové historie nahradit, je Sadio Mané. 30letý forvard přišel během letního přestupového období, zatím ale zůstává za očekáváním. Například v posledních pěti soutěžních utkáních se zapsal do statistik jen jednou žlutou kartou, bez jakýchkoliv vstřelených gólů či asistencí. „Nebudu hodnotit individuální výkony hráčů, to si nechám do kabiny," odmítal Nagelsmann veřejně adresovat nepříliš oslnivou formu senegalského útočníka.

Daleko veseleji bylo ale na druhé straně barikády, Augsburg poskytl navíc svým skalpem mnichovského giganta dost možná recept plzeňské Viktorii, jak na Bayern 4. října vyzrát v Lize mistrů. „Nechtěli jsme jen bránit, šli jsme do utkání s tím, že budeme aktivní. Určité pasáže byly těžké, šance soupeře se nám ale podařilo přežít a navíc nám skvěle zachytal brankář Rafal Gikiewicz," těšilo kouče Enrica Maaßena.

Reklama