Hlavní obsah

Bayern - Lipsko 1:3Bayern podlehl Lipsku a nabídl titul fotbalistům Dortmundu

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov prohráli 1:3 s Lipskem a před posledním kolem bundesligy může obhájce titulu přepustit vedení v tabulce Dortmundu. Po deseti letech opouští německou ligu Hertha Berlín, o jejímž sestupu rozhodla remíza 1:1 s Bochumí.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Fotbalisté Bayernu po prohře s Lipskem.

Článek

Bayern vedl díky brance Gnabryho, ale Lipsko ve druhém poločase skóre otočilo. Třetí celek tabulky vyrovnal díky zásahu Laimera a v závěru se prosadili Nkunku se Szoboszlaiem, kteří se prosadili z pokutových kopů.

Do čela se může v případě nedělního vítězství v Augsburgu posunout Dortmund, který ztrácí na Bayern jediný bod. Borussia usiluje o ukončení dlouhého čekání na titul, bundesligu naposledy ovládla v sezoně 2011/2012.

Pro Bayern je titul jedinou trofejí, kterou může v nezvykle turbulentní sezoně získat. Po odvolání trenéra Juliana Nagelsmanna a příchodu Thomase Tuchela vypadl bavorský celek z Ligy mistrů i domácího poháru.

"Jsem zklamaný, protože máme na víc. Nehrajeme ani zdaleka to, na co máme. Naopak hrajeme hůř a hůř," řekl Tuchel. "Nemám pro to vysvětlení. Prvních třicet minut bylo dobrých, ale pak jsme se přestali hýbat, přestali jsme si pomáhat a hráli jsme zbaběle," dodal.

"Mohli jsme vést o dvě branky, ale po přestávce jsme se zasekli. Měli jsme zápas pod kontrolou, ale nechali jsem si ho proklouznout mezi prsty. Ale ještě není konec. Sice jsme si to představovali jinak, ale uvidíme, co přinese poslední kolo," uvedl.

Hertě mohla malou naději na záchranu zajistit jen výhra a domácí za ní díky brance Tousarta dlouho směřovali. Jenže rovněž o udržení bojující Bochum vyrovnala ve čtvrté minutě nastavení, kdy se prosadil Schlotterbeck.

Hertě mohla malou naději na záchranu zajistit jen výhra a domácí za ní díky brance Tousarta dlouho směřovali. Jenže rovněž o udržení bojující Bochum vyrovnala ve čtvrté minutě nastavení, kdy se prosadil Schlotterbeck.

Berlínský celek má před závěrečným kolem na příčky zajišťující záchranu nebo alespoň baráž nesmazatelnou ztrátu pěti bodů. V ohrožení je navíc i samotná existence klubu, protože mu kvůli finančním problémům hrozí, že nedostane na nový ročník licenci.

V posledním kole bude o záchranu bojovat také Schalke, které remizovalo 2:2 s Frankfurtem. Alespoň bod domácím, za které odehrál celý zápas český záložník Alex Král, zajistil pět minut před koncem Polter.

Schalke má na kontě 31 bodů a drží 16. příčku, která znamená start v baráži. Od sedmnáctého Stuttgartu, jenž má zápas k dobru, ho dělí dva body. Bochum už je mimo sestupové pásmo patnáctá s 32 body.

Boj o historickou účast v Lize mistrů si zkomplikoval Union Berlín, když podlehl 2:4 na hřišti Hoffenheimu. Stále mu sice patří čtvrtá příčka, jež zaručuje místo v milionářské soutěži, ale jen o skóre před Freiburgem. Domácí si výhrou definitivně zajistili udržení.

Německá fotbalová liga - 33. kolo:
Brémy - Kolín nad Rýnem 1:1 (73. Schmid - 36. Tigges)
Hertha Berlín - Bochum 1:1 (63. Tousart - 90.+4 Schlotterbeck)
Hoffenheim - Union Berlín 4:2 (36. z pen. a 90. Kramarič, 22. Bebou, 90.+9 Dabbur - 45.+4 Doekhi, 90.+5 Lajdúní)
Schalke - Eintracht Frankfurt 2:2 (1. Terodde, 85. Polter - 21. Kamada, 59. Tuta)
Bayern Mnichov - Lipsko 1:3 (25. Gnabry - 65. Laimer, 76. Nkunku z pen., 86. Szoboszlai z pen.)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.