Hlavní obsah

Nottingham - Arsenal 1:0Manchester City obhájil titul, zajistila mu ho prohra Arsenalu v Nottinghamu

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City obhájili titul v anglické lize. Zajistilo jim ho zaváhání Arsenalu, který prohrál 0:1 v Nottinghamu. Tým trenéra Pepa Guardioly má díky tomu v čele tabulky nedostižný náskok čtyř bodů.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Potřetí v řadě, hlásá nová mistrovská výzdoba stadionu Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

O vítězství Nottinghamu rozhodl gólem z prvního poločasu Taiwo Awoniyi a zařídil nováčkovi udržení. Arsenal prohrál podruhé za sebou, když navázal na týden starou porážku s Brightonem, který bojuje o poháry.

City ovládlo Premier League potřetí za sebou a celkově podeváté. Další trofeje může navíc přidat ve finále Ligy mistrů a v Anglickém poháru. Arsenal, který ligu dlouho vedl, promarnil šanci ukončit čekání na první triumf od ročníku 2003/2004.

"Premier League je jednoznačně nejnáročnější soutěž světa. Takže získat titul potřetí za sebou a popáté za posledních šest sezon je neuvěřitelné. Ukazuje to, jak kvalitní a talentovaný tým City má," uvedl na klubovém webu kapitán anglických šampionů Ilkay Gündogan

Výrazný krok k účasti v Lize mistrů díky výhře 1:0 v Bournemouthu udělal Manchester United, který bude ve finále Anglického poháru soupeřem City. O trofej v Lize mistrů se staronoví šampioni utkají s Interem Milán.

United proti Bournemouthu stačila na vítězství Casemirova branka z deváté minuty. Manchesterský celek má díky vítězství na čtvrtém místě, které jako poslední zaručuje Ligu mistrů, na kontě 69 bodů stejně jako třetí Newcastle.

Manchesterskému celku pomohla i ztráta Liverpoolu, který remizoval 1:1 s Aston Villou. Liverpool, jemuž na lavičce chyběl potrestaný trenér Klopp, prohrával po gólu Ramseyho z prvního poločasu. Pět minut před koncem vyrovnal Firmino, pro kterého to byla rozlučka s Anfieldem před letním odchodem z klubu.

Boj o poháry si zkomplikoval Tottenham, který doma prohrál 1:3 s Brentfordem. Tottenham, který naposledy v Evropě chyběl v sezoně 2009/2010, poslal do vedení druhý nejlepší střelec soutěže Kane, ale ani jeho 28. branka na výhru nestačila. Za Brentford se po přestávce dvakrát prosadil Mbeumo a dvě minuty před koncem vítězství zpečetil Wissa.

Spurs utrpěli pátou porážku z posledních sedmi kol a přišel o sedmou příčku, která jako poslední zajišťuje start v evropských pohárech, konkrétně v kvalifikaci Konferenční ligy. Díky bodu z Liverpoolu ho o ni připravila Aston Villa.

Spurs se ztrátou jednoho bodu klesli na osmé místo. Na deváté pozici je o další bod zpět Brentford, který usiluje o premiérový postup do evropských pohárů v 133 let dlouhé historii klubu.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Tottenham - Brentford 1:3 (8. Kane - 51. a 62. Mbeumo, 88. Wissa)
Bournemouth - Manchester United 0:1 (9. Casemiro)
Fulham - Crystal Palace 2:2 (45.+5 z pen. a 61. Mitrovič - 35. Edouard, 83. Ward)
Liverpool - Aston Villa 1:1 (89. Firmino - 28. Ramsey)
Wolverhampton - Everton 1:1 (34. Hwang Hi-čchan - 90.+10 Mina)
Nottingham - Arsenal 1:0 (19. Awoniyi)

Reklama

Související témata: