Hlavní obsah

Lipsko - Bayern Mnichov 3:5Bayern potřetí za sebou zvítězil v německém Superpoháru

Fotbalisté Bayernu Mnichov potřetí za sebou a celkově podesáté v historii zvítězili v německém Superpoháru, Lipsko v sobotu díky skvělé první půli porazili 5:3. Obhájce ligového titulu vedl nad úřadujícím vítězem Německého poháru před přestávkou 3:0.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Bujaré veselí fotbalistů Bayernu po zisku Superpoháru.

Článek

První účast Lipska v Superpoháru začala pro domácí velice špatně. V 14. minutě otevřel skóre mladík Musiala, pak ve 31. minutě zvýšila nová hvězdná posila Bayernu Mané. První poločas uzavřel ve 45. minutě francouzský krajní obránce Pavard.

V druhé polovině utkání začalo Lipsko dotahovat ztrátu. V 60. minutě se prosadil stoper Halstenberg, třígólový náskok ale záhy Bayernu vrátil Gnabry. Gól Maného ze 71. minuty neuznal rozhodčí kvůli ofsajdovému postavení a Lipsku se poté podařilo zdramatizovat závěr zápasu. Francouzský útočník Nkunku nejdříve snížil z penalty v 77. minutě, v 89. minutě pak domácí dostal na rozdíl jediného gólu španělský reprezentant Olmo. I přes závěrečný tlak se ale saskému týmu vyrovnat nepodařilo a naopak z poslední akce zápasu ještě inkasovalo. V osmé minutě nastavení se trefil Sané.

Bayern je s deseti triumfy v Superpoháru historicky nejúspěšnějším týmem. Od jeho znovuzavedení v roce 2010 se bavorský gigant zúčastnil 12 z 13 klání a zvítězil v sedmi z nich.

Německý fotbalový Superpohár v Lipsku
RB Lipsko - Bayern Mnichov 3:5 (0:3)
Branky: 60. Halstenberg, 77. Nkunku z pen., 89. Olmo - 14. Musiala, 31. Mané, 45. Pavard, 66. Gnabry, 90.+8 Sané.

Reklama