Hlavní obsah

Liverpool - Manchester City 3:1Liverpool po 16 letech vyhrál anglický Superpohár

Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu po 16 letech vyhráli anglický Superpohár. Triumf posledního vítěze Anglického poháru nad úřadujícím mistrem Premier League Manchesterem City 3:1 zařídil v sobotu gólem a asistencí útočník Muhammad Salah.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu Mohamed Salah (uprostřed vpravo) a Curtis Jones křepčí po zisku anglického Superpoháru.

Článek

V prvním poločase po Salahově přihrávce skóroval anglický krajní obránce Alexander-Arnold. Manchester City i přes střeleckou převahu v úvodním dějství branku nedal. V druhé půli "Citizens" zápas vyrovnali díky důrazu letní posily z River Plate Álvarezovi. Argentinský útočník v malém vápně prostřelil brankáře Liverpoolu, a přestože situaci přezkoumal systém VAR kvůli možnému ofsajdu, gól platil.

Videorozhodčí byl v hlavní roli i ke konci druhého poločasu, kdy potvrdil nedovolenou hru rukou Diase a z penaltového kopu vrátil vedení "Reds" Salah. V nastavení zisk poháru potvrdil střídající Núňez, letní posila z Benfiky Lisabon.

Liverpool vyhrál anglický Superpohár pošestnácté, "Citizens" duel o tuto trofej prohráli druhý rok po sobě. Duel se odehrál netradičně na King Power Stadium v Leicesteru vzhledem k tomu, že na legendárním stadionu Wembley se v neděli odehraje finále ženského Eura.

Anglický fotbalový Superpohár v Leicesteru
Liverpool - Manchester City 3:1 (1:0)
Branky: 21. Alexander-Arnold, 83. Salah z pen., 90.+4 Núňez - 70. Álvarez.

Reklama