Hlavní obsah

Bayern - Mohuč 2:1Bayern vydřel těsnou výhru, Dortmund bere jen bod

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v 15. kole Mohuč 2:1 a mají v čele německé ligy šestibodový náskok před druhým Dortmundem, který jen remizoval 1:1 na hřišti nováčka Bochumi. Uzdravený Pavel Kadeřábek se po téměř dvou měsících vrátil do sestavy Hoffenheimu a pomohl svému týmu výhrou 2:1 ve Freiburgu k posunu na čtvrté místo. Vladimír Darida odehrál 88 minut při vítězství Herthy Berlín 2:0 nad Bielefeldem.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov se radují z branky

Článek

Bayern musel po Onisiwově gólové hlavičce otáčet, což se mu povedlo po změně stran. Nejprve dostal míč do sítě střelou z úhlu Coman a v 74. minutě rozhodl trefou z hranice vápna osmnáctiletý záložník Musiala, jenž navázal na zásah ze středečního duelu Ligy mistrů proti Barceloně.

Obhájci titulu navýšili náskok na svého rivala Dortmund, kterému se obrat na hřišti Bochumi nepovedl. Domácí poslal do vedení z penalty Polter a Borussia si ve druhé půli vytvořila místy až drtivý tlak.

Favorit soupeře přestřílel po změně stran 19:1, prosadil se ale pouze pět minut před koncem Brandt a Dortmund ztratil body ve třetím z posledních šesti ligových duelů. Bochum neprohrála potřetí za sebou a drží se ve středu tabulky.

Lipsko pod novým koučem uspělo

Freiburg mohl přiblížit k udržení čtvrtého místa Grifo, po hodině hry ale nedal penaltu a na druhé straně ve čtvrté minutě nastavení udeřil po rohovém kopu hlavou Richards. Hoffenheim vyhrál počtvrté za sebou a o bod předstihl svého dnešního soupeře.

Lipsko uspělo v premiéře nového kouče Domenica Tedesca a na svém hřišti si poradilo 4:1 s Mönchengladbachem. Domácí ukončili sérii tří porážek díky dvěma gólům v první půli, trefili se Gvardiol a Silva.

V závěru sice snížil Bensebaini, ale pojistku přidali vzápětí nejlepší střelec Lipska Nkunku a Henrichs. Jejich tým se posunul na sedmé místo, Mönchengladbach je třináctý.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Bayern Mnichov - Mohuč 2:1 (53. Coman, 74. Musiala - 22. Onisiwo)
Bochum - Dortmund 1:1 (41. Polter z pen. - 85. Brandt)
Freiburg - Hoffenheim 1:2 (21. Schlotterbeck - 3. Raum, 90.+5 Richards)
Hertha Berlín - Bielefeld 2:0 (53. Jovetič, 90.+5 Selke)
Lipsko - Mönchengladbach 4:1 (21. Gvardiol, 33. Silva, 90.+1 Nkunku, 90.+4 Henrichs - 88. Bensebaini)
Wolfsburg - Stuttgart 0:2 (25. Mavropanos, 63. Förster)

Reklama

Související témata: