Hlavní obsah

Bizarní přerušení zápasu, hodinu se nehrálo. A protesty s čokoládovými mincemi pokračují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S extrémně dlouhou poločasovou pauzou se museli vypořádat fotbalisté domácí Bochumi a Stuttgartu v sobotním klání německé bundesligy. Důvodem byly vlajky v sektoru hostí, které měly blokovat únikové východy. Rozuzlení celé situace bylo nakonec celkem bizarní. Na dalších stadionech pak pokračoval protest proti vedení soutěže v podobě házení čokoládových mincí.

Foto: Profimedia.cz

Zápas německé bundesligy v Bochumi se přerušil kvůli vlajkám v hostujícím sektoru Stuttgartu

Článek

Když hráči Bochumi a Stuttgartu šli za stavu 0:0 ze šatny, netušili, že poločasová pauza se protáhne na téměř hodinu. „Dokonce to vypadalo, že sudí Bastian Dankert zápas neobnoví,“ píše se na německém webu Kicker.de.

Tak zněly také pokyny od hlasatele směrem k hostujícím fanouškům. Ti umístili ve spodní části svého sektoru vlajky, které překrývaly únikové východy ze stadionu. Jednalo se o bezpečností riziko, příznivci Stuttgartu ale nehodlali ustoupit. Argumentovali, že vlajky na stejných místech visely už před zápasem a během celé první půle.

Vše mělo nakonec nečekané a lehce bizarní rozuzlení. Pro dobro fotbalu je, že se duel dohrál, byť druhé dějství začalo oproti původnímu plánu o celých 45 minut později. Obnovení posvětili nakonec právě hasiči a pořadatelé, kteří po dlouhém bádání usoudili, že v případě problémů půjde únikové východy použít.

Vlajky tedy zůstaly, což fanoušci Stuttgartu jistě uvítali. Náladu jim však zkazil výsledek; s prodlevou se lépe vypořádali domácí, kteří vstřelili jediný gól zápasu v 50. minutě – ze svého prvního bundesligového gólu se radoval Slovák Matúš Bero.

Vlajky nikterak nesouvisely s tím, co se dělo na ostatních stadionech. Ve Freiburgu, Heidenheimu i Kolíně nad Rýnem totiž stejně jako na konci podzimu létaly na trávník čokoládové mince.

„Nejsme připraveni nečinně sledovat, jak se prodává německý fotbal,“ citovala stálo v prosince ve společném prohlášení fanoušků napříč dvěma nejvyššími německými soutěžemi.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Dortmundu házeli na hřiště čokoládové mince jako protest proti vedení bundesligy

Vedení Bundesligy (DFL) totiž oznámilo záměr prodat podíl z televizních a marketingových práv externímu investorovi. Fanoušci mají obavy, že nový investor se bude více zajímat o televizního diváka než o požitek z fotbalu na stadionu.

DFL oznámila, že o strategické partnerství se stále ucházejí dva kandidáti. Investor má zaplatit až jednu miliardu eur za procentuální podíl z televizních příjmů, mluví se o osmi procentech. Smlouva má být uzavřena na dobu maximálně 20 let a podepsána do začátku sezony 2024/25.

Peníze prý liga hodlá využít především na rozšíření své infrastruktury. To nic nemění na tom, že fanoušci si změnu prostě nepřejí. Například sobotní zápas mezi Kolínem a Borussií Dortmund (0:4) musel být kvůli čokoládovým mincím na hrací ploše na několik minut přerušen. Nespokojenost fanoušci vyjadřují i tichem na stadionu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.