Hlavní obsah

Bundesliga odstartovala, Jarolím byl u remízy Hamburku v Mnichově

MNICHOV

Úvodním zápasem odstartoval nový ročník nejvyšší německé fotbalové soutěže. Obhájce titulu Bayern Mnichov v pátek remizoval 2:2 s Hamburkem, jemuž k bodovému zisku pomohl nový kapitán David Jarolím. Bavorský velkoklub poslali do vedení němečtí reprezentanti Schweinsteiger a z penalty Podolski, ještě do přestávky snižoval Guerrero. Z pokutového kopu srovnal v 57. minutě Trochowski.

Článek

Bayern se musel obejít bez zraněných hvězd - Francouze Ribéryho a italského kanonýra Toniho, hostům zase chyběl van der Vaart. Ten po dlouhých peripetiích zamířil do Realu Madrid, kapitánskou pásku přebral český reprezentant David Jarolím. Nového kapitána má v Marku van Bommelovi i Bayern.

Reprezentační trenér Joachim Löw viděl v úvodu mírnou převahu Hamburku, který ale mohl v 6. minutě inkasovat. Centr Kloseho z pravé strany obrana trestuhodně pustila, gólman Rost na míč nedosáhl a mohl být rád, že krok chyběl domácímu Zé Robertovi. Nový kouč Bayernu Jürgen Klinsmann společně se svými svěřenci po chvíli reklamoval ruku hostí po centru Schweinsteigera, penaltu sudí Kinhöfer nepískl. Na druhé straně v oboustranně aktivním startu trefil Trochowski tyč.

Ve 12. minutě už zaplněná Allianz Arena propukla nadšením. Po rychlé akci podklouzl hostující obránce Benjamin a Bastian Schweinsteiger otevřel střelecký účet nového ročníku bundesligy. Po čtvrthodině Zé Roberta u postranní čáry ostře fauloval David Jarolím a nový kapitán Hamburku o několik okamžiků později už protestoval u rozhodčího, který odpískal faul Mathijsena na střelce prvního gólu Schweinsteigera. Další úspěšný německý reprezentant z letního ME Lukas Podolski z penalty v pohodě zvýšil.

Bayern potrestali bývalí hráči

Jarolím vzápětí dostal za faul na Lahma žlutou kartu, po chvíli byl ale český reprezentant u snížení. Jarolím posunul míč Trochowskimu a ten posadil míč na hlavu Guerrerovi. Na toho se Lúcio jen díval a bývalý forvard Bayernu upravil na 2:1.

Vyrovnat mohl Chorvat Olić, ale po rohu trefil jen pravou tyč. Právě po zákroku Lella na Oliće kopal penaltu i Hamburk. Piotr Trochowski, který stejně jako Guerrero v Bayernu působil, zpomalil rozběh a s přehledem poslal míč za záda Rensinga.

Hra poté upadla do průměru a diváci viděli jen několik žlutých karet. Noví trenéři obou celků Klinsmann a Jol zahájili novou sezónu bundesligy remízou, překvapivě hned v úvodu tak ztratil body největší favorit soutěže Bayern.

Bundesliga, 1. kolo:
Bayern Mnichov - Hamburk 2:2 (12. Schweinsteiger, 17. Podolski z pen. - 25. Guerrero, 57. Trochowski z pen.).

Reklama

Související témata: