Hlavní obsah

Bývalý sparťan z Německa svede bitvu s kamarádem, se kterým byl na svatbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední místo v tabulce po podzimu jim nedopřává klid. Fotbalisté Sandhausenu se na záchranu ve druhé německé lize připravují v teple středomořského ostrova. Při své premiéře na turnaji Tipsport Malta Cup porazili Spartak Trnava hladce 3:0. Ve druhém poločase nastoupil za vítěze také útočník Matěj Pulkrab, odchovanec Sparty.

Foto: Tipsport

Matěj Pulkrab v barvách Sandhausenu.

Článek

Valletta (Od našeho zpravodaje) - Zajímavější pro něj jistě bude druhý zápas ve skupině, v němž na Sandhausen čeká Zlín.

„Dobře se znám s Lukášem Bartošákem. V létě jsme byli na svatbě Zdeňka Folprechta, teď se utkáme na hřišti," těší se Matěj Pulkrab.

Fanoušci Trnavy přijeli podpořit svůj tým až na MaltuVideo: Tipsport

Nový trenér Zlína Pavel Vrba během soustředění na Maltě potvrdil, že Pulkrabovo jméno padlo, když s vedením klubu probírali možné posily.

„Zlín mě ale nekontaktoval," ujišťuje bývalý sparťan, jehož loni v létě lákala Slavia.

Nakonec k pikantnímu přesunu k rivalovi nedošlo, Pulkrab zamířil do Sandhausenu. Proti Trnavě se v jeho dresu mohl konečně trefit, ale před prázdnou brankou na centrovaný míč zase těsně nedosáhl.

Foto: SV Sandhausen

Matěj Pulkrab během soustředění Sandhausenu na Maltě.

„Gól by mi určitě pomohl, ale zase nic... Kousek mi chyběl, takže jsem míč jen lízl podrážkou. To jsem celý já. Dostal jsem míč, jaký potřebuju, měl jsem být u něj dřív a lépe situaci řešit," uvědomuje si.

Na turnaji Tipsport Malta Cup je poprvé. „Je pro nás příjemné, že se můžeme v zimě připravovat na přírodní trávě a v teple. První den sice trochu foukalo a pršelo, ale teď je pěkně. Trávník na stadionu Tony Bezzina není úplně v nejlepším stavu, ale na hlavním Ta Qali a na vedlejších plochách je perfektní. Navíc tady máme tři těžká utkání, což je ideální," pochvaluje si Pulkrab.

Reklama

Související témata: