Hlavní obsah

Český klenot do bundesligy? O Hložka má zájem Bayern i Dortmund

Český reprezentační útočník Adam Hložek by podle informací německého deníku Bild mohl brzy změnit angažmá. O devatenáctiletého fotbalistu pražské Sparty se zajímá Bayern Mnichov a Borussia Dortmund. Rodák z Ivančic má na Letné smlouvu platnou do roku 2024. Sparťanský klenot by v případě odchodu nejspíš překonal český přestupový rekord.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zájem o sparťanského útočníka Adama Hložka mají podle Bildu němečtí giganti - Bayern Mnichov a Dortmund.

Článek

Prodá Sparta Hložka? Otázkou není jestli, ale spíš kdy. Podle německých médií by to mohlo být poměrně brzy, neboť o lídra české ligy v produktivitě se zajímají německé velkokluby Bayern a Dortmund.

Hložek je aktuálně se Spartou na soustředění ve španělské Marbelle. Už v minulosti byl spojován se zvučnými jmény evropského fotbalu, jako je Liverpool, Ajax nebo AC Milán.

Specializovaný portál Transfermakt odhaduje Hložkovu cenu na 19 milionů eur (téměř půl miliardy korun). Sparta v minulosti ale dávala jasně najevo, že s prodejem svého megatalentu nijak zvlášť nespěchá.

Což nedávno potvrdil i sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický, podle jehož vyjádření pražský klub svou hvězdu v zimním přestupovém období pouštět nehodlá a na jaře chce usilovat o titul se všemi oporami.

„Je mi dost jedno, co si jiní lidé myslí o jeho ceně. Nechceme o Adama přijít, jsme ochotni se o jeho případném odchodu bavit až v létě. Je jedno, kolik bude stát," řekl Rosický.

Adama Hložka pustí Sparta nejdřív létě, říká Tomáš Rosický. Co další hráči?Video: Sport.cz

Není tak vyloučeno, že si na Letné počkají na nabídku, která by zmiňovaných 19 milionů mohla ještě převýšit.

Hložek by tak mohl překonat český klubový přestupový rekord Tomáše Součka, za nějž Slavia od West Hamu inkasovala také v přepočtu přibližně půl miliardy korun.

Stejně jako u Součka zastupuje devatenáctiletou hvězdu známý český agent Pavel Paska. Tomu už se v minulosti jeden velký přestup ze Sparty do Dortmundu povedl. V roce 2001 prodal po stejné trase za 449 milionů korun právě Rosického.

Reklama