Hlavní obsah

Další zranění? Čvančara byl sice v základu, ale nedohrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní zdravotní trable fotbalového útočníka Tomáše Čvančary zřejmě nekončí. V úterý sice naskočil v základní sestavě Mönchengladbachu v pohárovém utkání s Wolfsburgem, jenže po hodině hry byl vystřídán. Podle listu Kicker je na vině svalové zranění. Čvančaru tak může alespoň těšit postup do čtvrtfinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Čvančara. Ilustrační foto.

Článek

Třiadvacetiletý útočník měl během podzimu zdravotní trable opakovaně, například v září si v reprezentaci poranil kotník a poté laboroval se svalovými problémy. Zabrzdilo to jeho velmi slušnou formu, jakou na začátku svého nového angažmá předváděl.

Po letním přestupu ze Sparty se v bundeslize uvedl čtyřmi góly, v prvních dvou soutěžních utkáních patřil do základní sestavy. Z ní ale postupem podzimu vypadl. Hodně se řešilo jeho dodatečné povolání na listopadový sraz národního týmu, Čvančara nakonec odehrál poločas v Polsku a při domácím triumfu nad Moldavskem se na trávníku neukázal.

V úterý v pohárovém zápase proti Wolfsburgu se vrátil do zahajovací jedenáctky, jenže odehrál necelých 60 minut. Podle německých médií nemohl pokračovat kvůli potížím se stehnem.

Borussia nakonec vydřela postup do čtvrtfinále ve 120. minutě, kdy se trefil francouzský záložník Manu Koné. Dalšího soupeře jí určí nedělní los, už v sobotu by však měla v bundeslize nastoupit na půdě posledního Unionu Berlín.

Reklama