Hlavní obsah

Čvančara přichází nahradit hvězdu. Uvěřil jsem, až když do toho Borussia šlápla, usmívá se agent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři sezony se Borussia Mönchengladbach mohla v útoku spolehnout na francouzského reprezentanta Marcuse Thurama. Jenže syn slavného fotbalisty teď zamířil do Interu Milán a bylo třeba najít nástupce. Stal se jím sparťan Tomáš Čvančara, který podepsal s německým bundesligovým klubem smlouvu do 30. června 2028. „Tomáš bude pod tlakem velkého očekávání, s tím se musí počítat. Podpisem smlouvy nám však spadl velký kámen ze srdce,“ usmívá se hráčův zástupce David Nehoda, který Čvančaru v Německu doprovázel.

Foto: Nehoda Sport

Tomáš Čvančara a jeho zástupce David Nehoda s dresem Borussie Mönchengladbach po uzavření velkého přestupu.

Článek

Hektické poslední dny a hodiny orámovaly životní přestup dvaadvacetiletého reprezentačního útočníka.

Ve čtvrtek po dohodě klubů přesun do Německa, v pátek zevrubná lékařská prohlídka a podpis smlouvy. Hned v sobotu pak laktátové a veškeré fyzio testy. Po nich rychlý návrat domů, v neděli se sbalit a již v pondělí se hlásit Borussii na prvním tréninku.

„Tomík je právě na běhátku, ale všechno zvládl. Šlo o složité jednání, před konečnou dohodou klubů jsme byli dost nervózní. Teď jsme oba spokojení a šťastní," hlásil během sobotních testů David Nehoda pro Sport.cz.

Podle zákulisních informací by Čvančarova cena i s bonusy mohla vyšplhat až na přibližně 360 milionů korun, což by z něj udělalo třetího nejdražšího hráče v historii Mönchengladbachu.

Právě až tučné odstupné obměkčilo Spartu, která s útočníkem počítala pro obhajobu titulu a bitvu o postup do Ligy mistrů.

Foto: Nehoda Sport

Ujednáno, podepsáno...! Tomáš Čvančara v dresu Borussie Mönchengladbach a jeho zástupce David Nehoda po uzavření velkého přestupu.

„Původně nechtěla o přestupu ani slyšet, první nabídky německého klubu neakceptovala. Že přestup dopadne, jsem začal věřit, teprve když se zástupci Mönchengladbachu vypravili do Rakouska na soustředění Sparty. Borussia do toho začala pořádně šlapat," usmívá se člen vedení agentury Nehoda Sport.

Na Čvančaru měl nabídky také z anglické Premier League či Francie. „Nechci je konkretizovat. Mönchengladbach pro nás byl od začátku prioritou, dával nám největší smysl. Teprve kdyby nevyšel, hledali bychom jiné řešení," ujišťuje agent.

Zájem byl oboustranný, což rozhodlo. „Borussia má Tomáše vyskautovaného od jeho osmnácti let. Po Thuramově odchodu přivedla do útoku ještě jiného Francouze Francka Honorata z Brestu. Na jejím seznamu vyhlédnutých útočníků, kteří by mohli Thurama nahradit, však byl Tomáš jedničkou. O to bude tlak na něj větší," poukazuje Nehoda.

Hned po příjezdu je klub ubytoval v exkluzivním hotelu na stadionu v Borussia Parku. První dojem byl vynikající. Čvančara a spol. okamžitě věděli, že jsou na správné adrese.

„Podmínky jsou neuvěřitelné. Prostě Německo, všechno perfektně a detailně připraveno. Je znát, že Mönchengladbach je třetí největší německý klub. Mluvili jsme i s vedením týmu, co od Tomáše očekává. Věřím, že herní styl týmu by mu měl sedět," připomíná agent další důležitý aspekt.

Také nejbližší hodiny budou nabité. „Většinu soboty strávíme cestováním domů. V neděli se musí Tomáš sbalit, nachystat se s přítelkyní a dcerkou a vyrazit zpátky, protože v pondělí se už zapojí do tréninku Borussie," avizuje David Nehoda.

Reklama