Hlavní obsah

Problém pro Čvančaru. Kvůli zranění bude týdny mimo hru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nemilé starosti musí řešit na startu jarní části sezony fotbalový reprezentant Tomáš Čvančara. Kvůli zranění kotníku bude bundesligovému Mönchengladbachu chybět několik týdnů, uvedl klub.

Foto: Sport.cz s využitím Profimedia

Tomáš Čvančara na archivním snímku

Článek

Třiadvacetiletý útočník si podle webových stránek německého celku na tréninku přetrhl vazy, délka absence se může z „několika týdnů“ protáhnout klidně na dva měsíce.

Čvančara přestoupil do Německa ze Sparty v létě, Letenští inkasovali i s bonusy přibližně 300 milionů korun. Bývalý hráč Jablonce nebo Opavy měl výborný start, v prvních dvou soutěžních duelech vstřelil dohromady čtyři branky.

„Nadějný začátek , ovšem v druhé polovině podzimu se trefil jen jednou,“ bilancoval na konci podzimu v pravidelném komentáři Echo bundesligy na Sport.cz expert David Jarolím.

Zdraví limituje českého forvarda během jeho nového angažmá opakovaně. Trenér Borussie Gerardo Seoane nedávno uvedl, že Čvančara kvůli různým potížím vynechal zhruba polovinu ze všech tréninků.

Pro Čvančaru jde o nepříjemnost také s ohledem na reprezentaci. Už v dubnu se národní tým poprvé sejde pod novým realizačním týmem v čele s Ivanem Haškem, čekají ho dva přátelské zápasy. V červnu pak startuje vrchol roku v podobě Eura v Německu.

Reklama