Hlavní obsah

Další Seveřan odchází z Letné. Vindheimovou novou štací je Schalke

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatímco druholigoví rivalové slavného Schalke 04 se činí a před víkendovým startem soutěže usilovně shání posily, klub z Gelsenkirchenu toužící po návratu mezi německou fotbalovou elitu zatím mlčel. Ale už to neplatí. Jeho novou akvizicí bude norský legionář Andreas Vindheim, který přijde zatím na půlroční hostování z pražské Sparty. Podle skandinávských zdrojů už v Schalke absolvoval zdravotní prohlídku a jeho angažování nic nestálo v cestě. Sparta odpoledne potvrdila dohodu o přesunu šestadvacetiletého obránce či záložníka na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andreas Vindheim ze Sparty Praha během utkání s Jabloncem.

Článek

Rodák z Bergenu bude v Gelsenkirchenu působit do konce sezony, součástí smlouvy je i opce na trvalý přestup.

Vindheim přišel na Letnou v létě roku 2019 údajně za 33 milionů korun ze švédského Malmö, jenže ve Spartě se za dobu angažmá prosadit nedokázal. Přitom se na sparťanské lavičce vystřídali tři trenéři - Václav Jílek, Václav Kotal a současný Pavel Vrba.

Pravdou je, že pravého obránce limitovala častá zranění a v současnosti i konkurence v kádru. I proto nastoupil za dva a půl roku jen k šedesáti zápasům, v nichž vstřelil tři branky. Přesto loni v létě prodloužil ve Spartě smlouvu, která má platnost do léta roku 2024.

Novou štací Vindheima je nyní Schalke, které ve 2. bundeslize figuruje po podzimu na čtvrté příčce s šestibodovou ztrátou ve vedoucí St.Pauli. Na druholigové německé scéně by se norský legionář mohl potkat s dalším sparťanským hráčem Václavem Drchalem, který hostuje v Drážďanech a při premiéře se v přípravném zápase proti Aue uvedl dvěma góly a navíc se postaral o penaltu.

Z Letné zmizel během zimní přestávky i David Moberg Karlsson, který přestoupil do japonského Urawa Red Diamonds.

Schalke 04 vedené řeckým trenérem Dimitriosem Grammozisem vstoupí do soutěžního jara v neděli doma zápasem SV Holstein Kiel

Reklama

Související témata: