Hlavní obsah

Dortmund - Hannover 5:1Dortmund deklasoval Hannover, Hoffenheim uspěl po sedmi zápasech

Berlín/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Dortmundu porazili v německé lize Hannover 5:1 a upevnili si první místo. Ziskem 48 bodů z úvodních 19 kol zároveň překonali klubový rekord. Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem v sestavě vyhrál 4:2 ve Freiburgu. Záložník Augsburgu Jan Morávek odehrál celý zápas, jeho tým ale podlehl Mönchengladbachu 0:2. Ondřej Petrák nezabránil další porážce Norimberku, který prohrál v Mohuči 1:2. Brémy remizovaly s Frankfurtem 2:2, přestože dvakrát vedli. Celý zápas odehráli Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie.

Sestřih utkání 19. kola fotbalové bundesligy: Dortmund - HannoverVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

 
Článek

Dortmund mohl poslat do vedení v 22. minutě kapitán Reus, ale trefil pouze tyč. O chvíli později už ale Hakimi poslal dělovku do sítě a Borussia tak skórovala v 17. ligovém zápase v řadě. Žlutočerní pak definitivně zlomili soupeřův odpor po hodině hry třemi slepenými góly Reuse, Götzeho a Guerreira.

Za Hannover v závěru zkorigoval Bakalorz, ale na čtyřgólový rozdíl opět zvýšil záložník Witsel. Dortmund tak navýšil náskok v čele na devět bodů, druhý Bayern Mnichov má ale zápas se Stuttgartem k dobru. Hannover zůstal předposlední.

V úvodu zápasu Brémy - Frankfurt dostal Gebre Selassie žlutou kartu, o chvíli později už ale mohl slavit po trefě Maximiliana Eggesteina. Jedna z nejlepších ofenziv ligy dokázala odpovědět, parádní ránou vyrovnal Rebič.

Werder se podruhé ujal vedení po gólu Harnika z brejku, ale Frankfurt opět vyrovnal. Haller poslal při penaltě Pavlenku na druhou stranu a proměnil i svůj 20. pokutový kop v profesionální kariéře.

Sestřih utkání 19. kola fotbalové bundesligy: Brémy - FrankfurtVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Hoffenheim vedl ve Freiburgu od 19. minuty, kdy Joelinton využil nedorozumění domácí obrany. Freiburg dokázal srovnat těsně před poločasem, po rohovém kopu se prosadil Holer.

Svěřenci trenéra Nagelsmanna ale nakonec po sedmizápasovém čekání na tři body konečně vyhráli. Nejlepší střelec týmu Kramarič v 59. minutě proměnil pokutový kop a vzápětí chorvatský útočník přidal branku i z rychlého brejku. Freiburg ještě snížil zásluhou Niederlechnera, ale Hoffenheim skóroval počtvrté po Demirbayově dělovce.

Sestřih utkání 19. kola fotbalové bundesligy: Freiburg - HoffenheimVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Mönchengladbach se v prvním poločase proti Augsburgu neprosadil, přestože kopal penaltu po Morávkovu faulu na Neuhause. Hoffmannův přízemní pokus však Kobel zneškodnil a z dorážky neuspěl ani kanonýr Pléa. O výhře favorita tak rozhodl až v 79. minutě Wendt a v nastaveném čase přidal druhý gól Herrmann.

Sestřih utkání 19. kola fotbalové bundesligy: Mönchengladbach - AugsburgVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Sestřih utkání 19. kola fotbalové bundesligy: Wolfsburg - LeverkusenVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Sestřih utkání 19. kola fotbalové bundesligy: Mohuč - NorimberkVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Německá fotbalová liga - 19. kolo:
Dortmund - Hannover 5:1 (24. Hakimi, 60. Reus, 62. Götze, 67. Guerreiro, 90.+1 Witsel - 87. Bakalorz)
Freiburg - Hoffenheim 2:4 (42. Holer, 77. Niederlechner - 59. z pen. a 72. Kramarič, 19. Joelinton, 85. Demirbay)
Mohuč - Norimberk 2:1 (12. Brosinski z pen., 73. Quaison - 43. Margreitter)
Mönchengladbach - Augsburg 2:0 (78. Wendt, 90.+3 Herrmann)
Wolfsburg - Leverkusen 0:3 (45. Havertz z pen., 62. Volland, 88. Brandt),
Brémy - Eintracht Frankfurt 2:2 (27. M. Eggestein, 52. Harnik - 35. Rebič, 68. Haller z pen.).

Reklama

Související témata: