Hlavní obsah

Dortmund - Wolfsburg 6:1Dortmund deklasoval neškodný Wolfsburg, Hertha slaví důležitou výhru

Aktualizováno

Fotbalisté Herthy Berlín vyhráli v 30. kole německé ligy v Augsburgu 1:0 a posunuli se na první nesestupovou příčku. Druhý Dortmund rozstřílel Wolfsburg 6:1 a na vedoucí Bayern Mnichov ztrácí šest bodů, obhájce titulu ale odehrál o utkání méně.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují z branky

Článek

Hertha zvítězila díky gólu Serdara v 49. minutě. Záložník Vladimír Davida zůstal celý zápas pouze na lavičce vítězného celku stejně jako na druhé straně brankář Tomáš Koubek. Naopak středopolař Augsburgu Jan Morávek naskočil do hry v 73. minutě.

Dortmund rozhodl o jasném triumfu nad Wolfsburgem během skvostné pasáže od 24. do 38. minuty, kdy nastřílel pět gólů. Jako první se trefil mladíček Rothe. Krajní bek se v 17 letech a 169 dnech stal nejmladším hráčem, který při debutu v bundeslize skóroval. Na něj navázali Witsel, Akanji, Can a Haaland, jenž po změně stran přidal další zásah. Za hosty v závěru snížil Baku.

Freiburg si poradil s nováčkem Bochumí 3:0 a je pátý s jednobodovým mankem na třetí Leverkusen, který má zápas k dobru. Dva góly zaznamenal Sallai a jeden Kubler. Mohuč remizovala se Stuttgartem 0:0.

Kolín nad Rýnem zvítězil na hřišti Mönchengladbachu 3:1 a posunul se na šesté místo. Hosté vstřelili všechny branky v první půli, trefili se Modeste, Kainz a Ljubicic. Skóre v závěru zkorigoval Embolo.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:
Augsburg - Hertha Berlín 0:1 (49. Serdar)
Dortmund - Wolfsburg 6:1 (38. a 54. Haaland, 24. Rothe, 26. Witsel, 28. Akanji, 35. Can - 82. Baku)
Freiburg - Bochum 3:0 (16. a 53. Sallai, 5. Kubler)
Mohuč - Stuttgart 0:0
Mönchengladbach - Kolín nad Rýnem 1:3 (85. Embolo - 5. Modeste, 20. Kainz, 34. Ljubicic).

Reklama

Související témata: