Hlavní obsah

Dortmund se utká s Hannoverem i přes hrozbu bombového útoku

KOLÍN NAD RÝNEM

Sobotní utkání německé fotbalové ligy mezi Dortmundem a Hannoverem se odehraje podle plánu i přesto, že státní bezpečnostní složky BKA zřejmě zmařily pokus o bombový útok v blízkosti dortmundského stadionu. Zajistily totiž podezřelé výbušné předměty, které mohly být nastraženy za účelem vydírání. Podle BKA však nehrozí akutní nebezpečí.

Foto: Reuters

Ilustrační foto.

Článek

"Probíhá vyšetřování v souvislosti s nalezením podezřelých předmětů a možného užití chemických látek. Podle počátečního hodnocení ovšem nehrozí obyvatelstvu akutní nebezpečí," stojí v prohlášení BKA.

Podle informací více médií byl na konečné stanici metra nalezen balíček s časovou roznětkou. Hlavním podezřelým je pětadvacetiletý německý občan, v jehož bytě byly zajištěny notebook, externí paměťové zařízení, písemné dokumenty, rozsáhlá sbírka nejrůznějších chemikálií a tři předměty s podezřením na jejich výbušnost. Motiv případného útoku je nejasný, ale pravděpodobně se jedná o vydírání.

Zadržený je totiž rovněž podezříván z toho, že v únoru anonymně kontaktoval německé velvyslanectví v Pákistánu s úmyslem poskytnout informace o dvou etapách plánovaného útoku na Německo. Právě na základě toho ho kriminální policie vypátrala v úterý v Kolíně nad Rýnem zatkla.

Dortmundský klub se odmítl k celé záležitosti vyjádřit, dokud si detailně neprostuduje celý případ.Připravujeme další podrobnosti

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články