Hlavní obsah

Dortmund už má náhradu za Haalanda, ze Salcburku přijde německý mladík Adeyemi

Fotbalová Borussia Dortmund získala bleskově náhradu za norského kanonýra Erlinga Haalanda, který po sezoně přestoupí do Manchesteru City. Německého vicemistra posílí reprezentační útočník Karim Adeyemi ze Salcburku, odkud před dvěma a půl lety přišel do vestfálského klubu také Haaland.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Karim Adeyemi (vpravo) ze Salcburku v souboji s Markusem Lacknerem z Riedu v ligovém utkání.

Článek

Adeyemi podepsal v Dortmundu smlouvu do roku 2027. Borussia, která inkasuje za Haalanda 75 milionů eur (1,8 miliardy korun), podle německých médií zaplatí za dvacetiletého rodáka z Mnichova 30 milionů eur. "Je to mimořádně talentovaný mladý německý reprezentant. K naší ofenzivní hře dobře pasuje jeho síla v koncovce i rychlost," řekl sportovní ředitel Borussie Michael Zorc.

Adeyemi letos získal potřetí za sebou se Salcburkem rakouský titul a s 19 góly je nejlepším střelcem soutěže. V německé reprezentaci syn nigerijského otce a rumunské matky debutoval loni v září proti Arménii (6:0) a hned se uvedl gólem. Dosud odehrál v národním týmu tři zápasy.

Dortmund získal před novou sezonou, v níž se opět pokusí sesadit z trůnu Bayern, už třetího německého reprezentanta. Do týmu přijdou také Niklas Süle právě z mnichovského celku a Nico Schlotterbeck z Freiburgu.

Reklama

Související témata: