Hlavní obsah

Doutníky, šampaňské a pivo. Bavoráci slavili střídmě, prahnou po treble

Mnichov

Titul už mají bleskově v kapse, mohli by se klidně oddávat bujarým oslavám. Fotbalisté Bayernu Mnichov ovšem ujišťují, že bundesligovou trofej zapili velmi střídmě. Chtějí totiž mnohem víc. Zopakovat si treble z roku 2013, kdy pod vedením současného kouče Juppa Heynckese získali nejen titul, ale vyhráli také Německý pohár a Ligu mistrů. V přiloženém sestřihu víkendového kola se můžete podívat, jak si šampióni zakřepčili po rozhodující výhře 4:1 v Augsburgu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bundesliga Augsburg - BayernVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Jak slaví Bavoráci a jejich internacionální tým? Titul umějí zapít náramně, ne že ne. Zatím se však drží na uzdě, ujišťují. Vítězné doutníky, šampaňské a pivo v kabině a večeře v luxusní restauraci. Tak oslavili šestý titul v řadě, celkem již 28. v německé lize.

Pět kol před koncem má Bayern v čele tabulky obrovský náskok dvacet bodů. Ve hře jsou ovšem ještě dvě další trofeje - Liga mistrů a Německý pohár.

„Nálada je výborná, ale sezóna běží dál. Chceme v ní ještě něco urvat. Proto je třeba se hned po krátké oslavě soustředit na středu. Chceme jít jednoznačně do semifinále," poukazuje šéf klubu Karl-Heinz Rummenigge na domácí odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů. Německý šampión má nakročeno mezi elitní kvarteto, první duel na půdě FC Sevilla vyhrál 2:1.

Jsme hladoví, ještě nekončíme!

Bayern slaví titul již po 29. kole. Pouze dvakrát v historii bundesligy ho slavil dříve.

„Můj první titul jsem prožíval emocionálněji, ale ještě nekončíme. Jsme hladoví a hlad je opravdu velký," ujišťuje kapitán týmu Thomas Müller.

Paralelu vidí s rokem 2013, kdy Bayern rovněž pod Heynckesovým vedením získal treble. „Máme šanci si výjimečný úspěch zopakovat. Jsme ve skvělé formě a stejné je i složení realizačního týmu," zdůrazňuje Müller.

Heynckes se ve věku 72 let stal nejstarším trenérem s bundesligovým titulem. Trenér ujišťuje, že po sezóně na lavičce Bayernu končí. Jméno jeho nástupce hodlá vedení oznámit již v dubnu.

Mezi legendy klubu s osmi mistrovskými tituly na kontě se pak zařadil francouzský útočník Franck Ribéry, který působí v mnichovské mašině již od roku 2007.

Vyrovnal rekordní zápis hráčů, jakými v bavorském klubu byli Oliver Kahn, Mehmet Scholl, Philipp Lahm či Bastian Schweinsteiger. Osmý titul navíc získal přesně v den svých 35. narozenin...

Reklama

Související témata: