Hlavní obsah

Dvojnásobné ponížení! Hráči slavného německého klubu to po potupné prohře schytali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádná ostuda. Fotbalisté Herthy Berlín, v jejichž dresu nastupuje i bývalý český reprezentant Vladimír Darida, to po sobotní porážce 1:4 v bundesligovém derby s Unionem schytali od rozzuřených fanoušků. „Nejste hodni toho, abyste nosili tenhle dres," slyšeli po závěrečném hvizdu z kotle nejvěrnějších fans. Potupná prohra tak nabrala ještě ostudnější ráz, hráči svlékli dresy a nechali je ležet před fanouškovským sektorem. Hertha je v tabulce na předposledním místě s 26 body, stejně jich má i šestnáctý Bielefeld.

Foto: Stache Soeren, ČTK

Fanoušci Herthy Berlín se po prohraném derby s Unionem hodně zlobili a přinutili hráče, aby svlékli dresy.

Článek

„Slyšel jsem z kotle, že bychom měli sundat dresy. Jestli nás chtěli fanoušci ponížit? Nevím. Každopádně je mi líto jich i klubu. Náš výkon byl nevysvětlitelný," uvedl záložník Maxi Mittelstädt s tím, že nebude prozrazovat, o čem všem se s fanoušky bavil.

Brankář Herthy Marcel Lotka do mikrofonu Sky řekl, že na pokyn Mittelstädta si hráči měli sundat po závěrečném hvizdu trika. „Fanoušci to chtěli. Udělal jsem to z úcty k nim. Dali za nás všechno a my jsme jim porážkou v derby připravili zklamání," vykládal gólman.

„To je absolutní ponížení. Možná už fanoušci zacházejí příliš daleko a mrzí mě, že se něco takového děje," komentoval situaci Lothar Matthäus, bývalý německý reprezentant a nyní expert Sky.

K incidentu došlo i při odchodu do kabin. O dres přišla i argentinská hvězda Herthy Ascacibar, který si musel vyslechnout pořádně ostré nadávky. Šéf klubu Fredi Bobic po divoké koncovce konstatoval, že on by si dres za žádných okolností nesvlékl. „Nosit dres je otázkou hrdosti. Chápu frustraci. To, že jsme prohráli třetí derby v řadě, netěší nikoho z nás. Ale je to sport a může se to stát, není třeba vše řešit zrovna takhle," prohlásil.

Výsledkový propadák okomentoval i kouč Felix Magath. „Nefungujeme na hřišti jako tým. Na tréninku všichni makají, ale na hřišti to pak vypadá jinak. Pro fanoušky to pak vypadá šíleně, chápu jejich frustraci. Vypadalo to, že nebojujeme," nechal se slyšet známý trenér. „Chápu, že jsou fanoušci zklamaní, ale jejich hněv nám nepomáhá," dodal, aniž by okomentoval, zda by si pod tlakem kotle v roli hráče svlékl dres.

Každopádně je jasné, že to má berlínský klub v nejvyšší německé soutěži pořádně nahnuté. Hertha prohrála sedm z posledních osmi zápasů a v dalších duelech musí nutně bodovat. V sobotu zamíří jeho tým do Augsburgu, poté se postaví Stuttgartu a Bielefeldu. „Porážka s Unionem pro nás v zásadě nic nezměnila, protože prohrály i další týmy z konce tabulky. Ale teď už musíme využít každou příležitost a bodovat," zavelel.

Optimismus ale dlouho nevydržel, zvláště, když další dotaz zněl, zda by záchrana Herthy byla větší senzací, než když kouč dovedl Bayern v roce 2005 a 2006 k double. „Ano," zněla lakonická odpověď trenéra.

Reklama

Související témata: