Hlavní obsah

El Ghazi obvinil vedení Mohuče ze lži, příspěvku o izraelském konfliktu nelituje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Situace kolem fotbalisty Anwara El Ghaziho v bundesligové Mohuči se neuklidnila, spíše naopak. Nizozemský útočník marockého původu na sociální síti popřel, že by projevil lítost nad svým předchozím vyjádřením ke konfliktu mezi Izraelem a hnutím Hamás, jak tvrdilo vedení klubu. Svého zaměstnavatele obvinil ze lži, napsala agentura SID.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Anwar El Ghazi z Mohuče.

Článek

Vedení Mohuče uvedlo, že je jeho dalším příspěvkem překvapeno a nechápe ho. Hráčovo jednání nechá prověřit právníky a pak ho vyhodnotí.

V pondělí FSV oznámil, že El Ghazi projevil lítost po sdílení protiizraelského příspěvku. Od klubu dostal důtku a po téměř dvoutýdenním vyřazení z týmu se mohl vrátit ke společnému tréninku. To se však nestalo, podle klubu je hráč na nemocenské.

El Ghazi dnes v novém vyjádření na instagramu konstatoval, že nelituje svého postoje a nemá žádné výčitky svědomí. Od toho, co uvedl dříve, se nedistancuje. „Lidskosti a utlačovaných se budu zastávat až do posledního dechu,“ uvedl dvojnásobný nizozemský reprezentant s tím, že je proti válce a násilí, proti zabíjení všech nevinných civilistů, každé formě diskriminace, islamofobii, antisemitismu, genocidě, apartheidu, okupaci a útlaku. „Proto jsem nemohl s čistým svědomím mlčet,“ napsal a vyzval k ukončení zabíjení v Gaze.

Osmadvacetiletý El Ghazi přišel do Mohuče v září. Předtím působil v PSV Eindhoven, Aston Ville a Evertonu. V německém klubu nastoupil do tří zápasů jako střídající hráč.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.