Hlavní obsah

Exslávista Petrák po sedmi letech skončil v Německu. Už má nové angažmá

Bratislava/Praha

Fotbalista Ondřej Petrák po šesti a půl letech letech v Německu přestoupil do Slovanu Bratislava, kde podepsal tříletý kontrakt. Osmadvacetiletý defenzivní záložník naposledy působil v Dynamu Drážďany, jež sestoupilo do třetí ligy.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Ondřej Petrák (vlevo) v dresu Drážďan v utkání S Kielem.

Článek

Pražský rodák a odchovanec Slavie Petrák odešel do Německa z mateřského klubu v lednu roku 2014 a do letošního ledna působil v Norimberku. S týmem si zahrál v první i druhé bundeslize a letos na jaře hostoval v Dynamu společně s dalším českým záložníkem Josefem Hušbauerem.

"Po téměř sedmi letech v Německu jsem už potřeboval změnu, chtěl jsem zažít něco jiného a získat novou motivaci. Slovan byl mou prioritou," řekl Petrák na webu nového zaměstnavatele, jenž v uplynulé sezoně získal na Slovensku double.

"První dojmy jsou výborné, stadion na Tehelném poli je úplně fantastický! Dlouhou jsem nestál na tak krásném stadionu, a to jsem naposledy působil v Německu," pochválil Petrák zrekonstruovaný Národní fotbalový stadion v Bratislavě.

"Velmi toužím po zisku titulu. Chci pomoci k naplnění klubových cílů, ať už na domácí či mezinárodní scéně," dodal bývalý mládežnický reprezentant, který se předloni v létě objevil i v seniorském národním týmu, ale start si nepřipsal.

Reklama

Související témata: