Hlavní obsah

Exsparťanský brankář v hledáčku Bayernu! Zájem mají i další evropské velkokluby

Newcastle/Praha

Další Slovák na radaru špičkových týmů? Kolem Martina Dúbravky krouží evropské velkokluby v čele s Bayernem Mnichov. Někdejšího strážce svatyně pražské Sparty a současného brankáře Newcastlu United v Premier League lanaří i Arsenal a Juventus. Informují o tom slovenská média.

Foto: Sport.cz

Martin Dúbravka je klíčovou postavou Newcastlu.

Článek

Vedoucí celek bundesligy Bayern Mnichov měl údajně projevit zájem o hvězdu Newcastlu Dúbravku. Píše o tom německý portál Rtl.de. V bavorském týmu by měl nahradit dvojku Svena Ulricha, který se v létě chystá odejít.

Dúbravka by po případném přesunu z Ostrovů kryl záda jedničce Bayernu Manuelu Neuerovi, mistru světa a stálici německé reprezentace. Žilinský rodák přestoupil do Newcastlu v létě minulého roku z pražské Sparty.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Reprezentant Slovenska Martin Dúbravka a fotbalista Walesu Gareth Bale během kvalifikačního duelu o Euro 2020.

Třicetiletý gólman se pod koučem Rafaelem Benítezem okamžitě stal hvězdou týmu a oporou v brance United. Ze 12 zápasů odešel čtyřikrát s čistým štítem.

Newcastle okupuje střed tabulky Premier League. A Dúbravkovy výkony neunikly ani skautům předních evropských klubů.

O slovenského brankáře projevily zájem i Juventus s Arsenalem. „Je na jejich seznamu," potvrdil zájem hráčův agent Pavel Zíka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.