Hlavní obsah

Fanoušci Dortmundu vyhlížejí nový idol. Džeko se vzdá části platu, aby pravidelně nastupoval

Fotbalisté Borussie Dortmund v létě přijdou o svého kanonýra Roberta Lewandowského, který přestoupí do Bayernu, a proto funkcionáři vestfálského celku usilovně pracují na tom, aby za polského útočníka našli adekvátní náhradu. A už mají jasnou vizi. Novou tváří ve žlutočerném dresu by se měl stát Edin Džeko, který momentálně působí v Manchesteru City. Odchod bosenského útočníka do Dortmundu podle listu Bild nikdy nebyl tak blízko, jako nyní.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Edin Džeko slaví svůj gól do sítě Tottenhamu.

Článek
Fotogalerie

Džekovi se sice v dresu Citizens poměrně střelecky daří, ale v základní sestavě nemá pevné místo. I proto by se bosenský kanonýr nebránil návratu do bundesligy, kde o něj dlouhodobě projevuje zájem Borussia Dortmund. Ta prý chystá nabídku ve výši 20 miliónů eur.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Jisté je, že pokud by se někdejší hráč Teplic rozhodl pro návrat do Německa, musí slevit ze svých platových požadavků. V Manchesteru vydělává zhruba 8,5 miliónu eur ročně (asi 230 miliónů korun), což Džekovi Borussia nabídnout nemůže. Bosenský reprezentant se už několikrát nechal slyšet, že mu nejde o peníze, ale chce stabilně hrát.

„O hráči jako Edin Džeko musíte vždycky přemýšlet. V této chvíli s ním nejednáme, ale určitě si necháme otevřená vrátka," řekl na jaře trenér Dortmundu Jürgen Klopp, který patří k obdivovatelům vysokého útočníka. Džeko je navíc typologicky velmi podobným hráčem jako Lewandowski a Borussii by skvěle zapadl do herního systému.

Sedmadvacetiletý Džeko v třiadvaceti kolech Premier League nastoupil jedenáctkrát v základní sestavě a dal sedm branek. Celkem odehrál za Citizens 29 zápasů, v kterých se sedmnáctkrát zapsal do střelecké listiny.

Reklama

Související témata: