Hlavní obsah

Fantastický Schick hattrickem zařídil rekord. Lépe bych si to ani nemohl vysnít, radoval se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předlouho se na tuhle chvíli načekal. Poraněné tříslo jej trápilo takřka celou minulou sezonu a téměř polovinu té současné, Patrik Schick ale při výhře 4:0 proti Bochumi vyslal jasný signál: „Jsem zpět. Ve stejné formě jako kdysi.“ Český forvard utkání rozhodl hattrickem v prvním poločase, navíc tím pomohl svému Leverkusenu k překonání letitého rekordu. Prostě večer jako víno.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Patrik Schick se stal jasným hrdinou večera

Článek

Schick nastoupil v základní sestavě bundesligového utkání poprvé od října loňského roku a návrat nemohl oslavit lépe. Po půlhodině se trefil z pokutového kopu, který si sám vybojoval, do konce prvního dějství ještě přidal další trefu levačkou a hlavou. Ta poslední mu možná bude sebrána statistiky, neboť míč v cestě do sítě ještě škrtl o záda spoluhráče Roberta Andricha, českému forvardovi to ale na dobré náladě ubere pramálo.

„Lépe bych si to nedokázal vysnít. Jsem opravdu velmi šťastný,“ zářil Schick. „Ale také za sebou mám neskutečnou kvalitu v podobě Floriana (Wirtze), Jonase (Hofmanna) a všech ostatních. Takže to je pro mě coby útočníka poměrně snadné,“ ocenil pak nesobecky i své kolegy.

O hlavní hvězdě dne ale ani tak nebyl pochyb. Prestižní magazín Kicker Schickovi udělil nejlepší možnou známku 1, kterých rozdává poměrně poskrovnu, a prohlásil jej za nejlepšího hráče kola. Pochopitelně také 27letého kanonýra zařadil do ideální sestavy.

„Jeho comeback probíhá tak dobře, jak to je jen možné,“ pochvaloval si Schickův přínos kouč Xabi Alonso. „Měli jsme jasný plán, který jsme dodrželi. Jeho vyústěním bylo nasazení Patrika do základní sestavy v tomto utkání. Nemohl bych od něj chtít víc. Ukázal se i v Evropské lize a teď dal hattrick za poločas. Perfektní,“ smekl španělský trenér a bývalý fantastický středopolař v jedné osobě.

Jehož svěřenci prožívají pohádkový podzim. V pětadvaceti soutěžních zápasech neokusili ani jednu porážku, pyšní se snovou bilancí 22-3-0. Čímž trumfli úplně všechny německé týmy, i ty z nejdávnější historie. Nikomu se totiž až doteď nepovedlo v úvodních pětadvaceti duelech ani jednou neprohrát, doposud držel rekord Hamburk svým již řádně vousatým počinem ze sezony 1982/83 (24 zápasů).

„Jsem na tým hrdý. Tohle by si před začátkem ročníku nepředstavil ani ten největší optimista,“ žasl Alonso. „Současnou situaci si užíváme, ale nechceme zastavit. Je potřeba dále pracovat,“ tuší.

Rozjetý Leverkusen, který momentálně kraluje domácí soutěži a hladce proklouzl i do osmifinále Evropské ligy, ale po kratičké vánoční přestávce čeká nepříjemná překážka. Hned pětice hráčů (Odilon Koussounou, Edmond Tapsoba, Victor Boniface, Nathan Tella a Amine Adli) totiž možná v polovině ledna na měsíc zmizí reprezentovat své země na Africký pohár národů.

Možná proto nefiguroval ani jeden ze zmíněných v úvodní jedenáctce posledního duelu s Bochumí. Na dominanci to ale lídrovi bundesligy neubralo. „Ti, kteří nastoupili, se prezentovali skvělým výkonem. Na Africký pohár národů jsme připraveni,“ pochvaloval si Simon Rolfes, sportovní ředitel klubu.

Ostatně, pokud by takový Boniface opravdu odjel plnit své povinnosti u národního týmu, pro Schicka půjde paradoxně o dobrou zprávu. Právě nigerijský bomber, jenž se v bundeslize pyšní obdivuhodnou bilancí 10+7 a proti Bochumi se postaral o čtvrtou branku Leverkusenu, totiž platí za jeho přímého konkurenta v boji o místo v základu…

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.