Hlavní obsah

Fotbalista Dortmundu Haller po druhé operaci nádoru varlat začal trénovat

Fotbalista Dortmundu Sébastien Haller se po listopadové druhé operaci kvůli rakovině varlat vrátil k trénování. Na klubovém twitteru Borussie zveřejnil video, v němž poděkoval fanouškům za podporu.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Dortmundu Sébastien Haller na archivním snímku z roku 2022.

Článek

"Ahoj, jsem konečně zpátky. Nebylo to snadné, ale s vaší podporou to bylo lepší a jednodušší. Těším se, až se uvidíme na stadionu při výhrách," uvedl v pondělí Haller. Podle webu BVB ho čeká velmi postupné zapojení do týmu.

Osmadvacetiletý útočník přišel loni v létě do Dortmundu z Ajaxu Amsterodam jako náhrada za kanonýra Erlinga Halaanda, jenž odešel do Manchesteru City. Vestfálský celek za něj zaplatil 31 milionů eur (téměř 750 milionů korun).

Reprezentant Pobřeží slonoviny ale na předsezonním přípravném kempu ve Švýcarsku objevil nádor poté, co se necítil dobře při tréninku. V červenci absolvoval první operaci a chemoterapii. Koncem října už si při rekonvalescenci individuálně zatrénoval s Ajaxem, ale následující měsíc se musel podrobit druhé operaci.

Rodák z Francie, kterou reprezentoval v mládežnických kategoriích, strávil v Ajaxu sezonu a půl a v 66 zápasech nastřílel 47 gólů, jedenáct jich dal v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: