Hlavní obsah

Brankář Sparty se vrací do Polska, bude chytat za mistra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Krátká lednová příprava startuje také pro fotbalisty pražské Sparty. Na Strahově se hlásí i tři nové posily Kaan Kairinen, Dimitrije Kamenovič a Qazim Laci, mužstvo také doplní mladíci Ondřej Kukučka, Daniel Kaštánek a Adam Goljan. Na prvním tréninku naopak chyběli Jan Fortelný, který má svolení připravovat se v Olomouci, Martin Suchomel, jenž se zapojí do přípravy s Mladou Boleslaví, a Dominik Holec, který míří na hostování do Lechu Poznaň. Polský mistr ho již představil jako novou posilu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Dominik Holec mává Letné alespoň na čas na rozloučenou.

Článek

Pět gólmanů na soupisce byl vskutku luxus. Sparta ho řeší očekávanou redukcí. Dominik Holec se vrací do Polska, kde už jednou úspěšně hostoval v Čenstochové. S Rakówem tam získal Polský pohár a obsadil druhé místo v lize.

Tentokrát se dohodl na hostování s obhájcem titulu Lechem Poznaň, aktuálně šestým týmem Ekstraklasy. Holcovi skončí ve Spartě smlouva v létě, poté pražský klub definitivně opustí.

„Když jsem byl v Rakówě, učil jsem se polsky. To je pro mě určitě plus, stejně jako to, že znám krajana Luba Šatku. Pro mě je to dobrý krok, protože jdu do velkého klubu, mistra polské ligy. Doufám, že tady napíšu ještě lepší příběh než v Čenstochové," líčí na klubovém webu slovenský brankář, který s novými spoluhráči již ve středu vyrazí na soustředění do Dubaje.

Holec začal sezonu jako sparťanská jednička. Odchytal sedm ligových zápasů a dva v kvalifikaci Konferenční ligy. Začátkem září ale na Letnou přišel Matěj Kovář a Holec pozici jedničky ztratil. Do konce podzimu už se v brance v soutěžním utkání neobjevil. Celkem Holec za áčko Sparty odehrál 24 soutěžních zápasů (17 ligových, 1 v MOL Cupu a 6 evropských pohárech).

Vedle Kováře přípravu zahájili také Milan Heča, Florin Nita a Vojtěch Vorel. Nita ovšem už déle než rok nechytal a klub s ním nepočítá, o Vorla projevil zájem Jablonec.

Tým Briana Priskeho stráví první lednový týden přípravným blokem na Strahově, v neděli odcestuje do Španělska na soustředění do Marbelly.

Na soupisce pro start přípravy jsou také dlouhodobí marodi Ondřej Čelůstka, Ladislav Krejčí mladší a Jakub Pešek.

Reklama