Hlavní obsah

Fotbalisté Herthy mají nového trenéra, odvolaného Korkuta vystřídal Magath

Aktualizováno

Fotbalisté Herthy Berlín, mezi které patří i bývalý kapitán české reprezentace Vladimír Darida, mají nového trenéra. Vedení o záchranu hrajícího klubu odvolalo kvůli špatným výsledkům kouče Tayfuna Korkuta a do konce sezony se dohodlo se zkušeným Felixem Magathem.

Turecký trenér Tayfun Korkut.

Článek

Sedmačtyřicetiletý Korkut přišel k týmu loni v listopadu, kdy nahradil Pála Dárdaie. Hertha pod vedením bývalého tureckého reprezentanta v prvních čtyřech zápasech získala sedm bodů, ale v novém roce ještě nevyhrála.

V tabulce Hertě po sérii sedmi porážek v posledních devíti zápasech patří předposlední 17. místo, které už znamená přímý sestup. Od Stuttgartu na barážové 16. příčce ji dělí horší skóre. Na nesestupové pozice ztrácí berlínský klub dva body.

"Na udržení máme osm kol a uděláme všechno pro to, aby se nám to povedlo. A věříme, že nový začátek bude potřebným impulzem," uvedl v prohlášení sportovní ředitel klubu Fredi Bobic.

"Všichni si jsme aktuální sportovní situace vědomi a jsem připraven Hertě pomoci udržet příslušnost k elitě," řekl osmašedesátiletý Magath, jenž se do bundesligy vrací po více než devíti letech. Dvojnásobný vicemistr světa a evropský šampion z roku 1980 vedl do Vánoc roku 2012 Wolfsburg, s kterým o tři roky dříve slavil mistrovský titul.

Reklama