Hlavní obsah

Lipsko - Frankfurt 2:0Fotbalisté Lipska obhájili triumf v Německém poháru

Fotbalisté Lipska po roce opět ovládli Německý pohár. V berlínském finále porazili Eintracht Frankfurt 2:0 a trofej získali podruhé v historii. Brankami ve druhém poločase se o to zasloužili tečovanou střelou francouzský záložník Christopher Nkunku a maďarský středopolař Dominik Szoboszlai.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Fotbalisté Lipska obhájili triumf v Německém poháru.

Článek

Saský klub se do finále probojoval v každém z posledních tří ročníků a čtyřikrát za posledních pět let. V roce 2019 ještě prohrál s Bayernem Mnichov a předloni s Borussií Dortmund, ale v minulém roce se poprvé dočkal po penaltovém rozstřelu s Freiburgem.

Na lavičce pětinásobného vítěze soutěže Frankfurtu neprožil šťastnou rozlučku odcházející kouč Oliver Glasner, který vloni dovedl tým k triumfu v Evropské lize.

Výhra Lipska, které si třetím místem v bundeslize zajistilo start v Lize mistrů, znamená, že Leverkusen s českými reprezentanty Adamem Hložkem a Patrikem Schickem nakonec z šestého místa v tabulce proklouzne do Evropské ligy. Frankfurt jako sedmý tým nejvyšší soutěže zaujme místo Bayeru v Evropské konferenční lize. V případě pohárového vítězství by Eintracht hrál Evropskou ligu.

Finále Německého fotbalového poháru v Berlíně:
Lipsko - Frankfurt 2:0 (0:0)
Branky: 71. Nkunku, 85. Szoboszlai.

Reklama