Hlavní obsah

Bayern - Köln 1:1Bayern neuspěl v bundeslize podruhé za sebou, doma s Kolínem jen remizoval

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov nevyhráli ani ve druhém duelu jarní části německé ligy, v 17. kole remizovali v úterý na svém hřišti 1:1 s Kolínem nad Rýnem. Obránce Pavel Kadeřábek odehrál celý zápas při remíze Hoffenheimu 2:2 se Stuttgartem. Lipsko deklasovalo 6:1 domácí Schalke a nejméně do středy se dostalo na druhé místo neúplné tabulky. Nováček soutěže, kterému dnes opět chyběl zraněný záložník Alex Král, zůstává na poslední příčce.

Foto: Lukas Barth, Reuters

Fotbalisté Bayernu nemohli remíze s Kolínem n. Rýnem uvěřit. Na snímku Eric Maxim Choupo-Moting.

Článek

Kolín se v Mnichově ujal vedení ve čtvrté minutě po rohovém kopu, na zadní tyči dorazil míč do brány Schirí a navázal na dvougólové představení z minulého kola. Bayern po páteční remíze 1:1 s Lipskem zachránil alespoň bod až v 90. minutě zásluhou Kimmichovy rány o břevno.

Také Hoffenheim vybojoval doma bod až závěru. Stuttgart brankami Guirassyho a Enda otočil vývoj utkání, v 78. minutě ale byl vyloučen Ahamada a hosté vedení neudrželi. Ve čtvrté minutě nastavení srovnal druhou trefou v zápase nejlepší střelec týmu Kramarič. Hoffenheim bodoval po čtyřech utkáních a udržel před svým soupeřem 13. místo.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Timo Werner z Lipska se raduje po gólu proti Schalke.

Lipsko v součtu s remízou s Bayernem navázalo na vydařený závěr podzimu a prodloužilo sérii bez porážky na 15 soutěžních zápasů. Favorit rozhodl čtyřmi góly v prvním poločase, dvakrát se trefil útočník Silva. Schalke prohrálo v lize potřetí za sebou.

Německá fotbalová liga - 17. kolo
Schalke - Lipsko 1:6 (56. Kozuki - 7. a 44. Silva, 15. Henrichs, 45.+2 Werner, 83. Olmo, 89. Poulsen)
Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 1:1 (90. Kimmich - 4. Schirí)
Hertha Berlín - Wolfsburg 0:5 (4. Svanberg, 31. Arnold z pen., 34. Wind, 72. Baku, 86. Marmúš)
Hoffenheim - Stuttgart 2:2 (11. a 90.+4 Kramarič - 45.+5 Guirassy, 77. Endo)

Reklama

Související témata: