Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Všichni za to vzali. Leverkusen hodil ostatním rukavici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První kolo německé fotbalové bundesligy po pauze nabídlo lavinu. Padlo jich 41, nejvíc v sezoně. Zrodily se divoké výhry Wolfsburgu nad Freiburgem (6:0) nebo Kolína nad Rýnem proti Brémám 7:1. Leverkusen opanoval derby v Mönchengladbachu 3:2, vidět byl i český reprezentant Adam Hložek. Za víkendovým děním v nejvyšší německé soutěži se ohlíží ve svém pravidelném komentáři pro Sport.cz trenér František Straka.

Foto: Sport.cz s využitím Profimedia

Adam Hložek mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

„Všichni jsme byli v očekávání, co nám nabídne první kolo bundesligy. Myslím, že bylo perfektní. Málokdy se vidí jednačtyřicet gólů, které padly. Výsledky byly hodně překvapivé. Moc se mi to líbilo.

Začnu zápasem Mönchengladbachu s Leverkusenem. Překvapilo mě, jak se prezentoval Gladbach, čekal jsem daleko víc, do 80. minuty sice držel víc míč, ale kombinace byla statická, bez pohybu. Leverkusen dokazoval, v čem bude jeho síla: dobrá organizace a rychlý přechod do protiútoku. Zvládali to skvěle včetně Adama Hložka, který hrál šedesát minut.

Leverkusen ukazuje, jak je v dnešním fotbale důležité mít na hřišti rychlostní typy hráčů, jako jsou Diaby a Adli. Adam Hložek je jiný typ útočníka, líbilo se mi, že si v mnoha případech chodil hodně pro balony. Prostor za ním pak využívali Diaby a Adli nebo halvbekové Bakker a Frimpong. Ti se starali o neustále přečíslování v útočné fázi.

Leverkusen svým způsobem hodil rukavici ostatním klubům a vzkázal, že to s ním nikdo nebude mít jednoduché. Sedmdesát minut to byl velice dobrý výkon včetně Adama Hložka, který si pomalinku zvyká na intenzitu zápasů v bunbdeslize, na kombinaci, na to, že je všechno v rychlosti. Dávám palec nahoru.

Na druhou stranu je to jeden zápas, nelze nic přeceňovat, posledních deset minut bylo v režii Gladbachu. Přišli na hřiště hráči, kteří jeho hru rozhýbali. Nakonec to bylo ještě drama.

Lipsko remizovalo s Bayernem 1:1, trochu jsem remízový výsledek očekával. Myslím, že to byl z obou stran dobrý zápas. Překvapila mě vysoká výhra Wolfsburgu 6:0 nad Freiburgem. Freiburg byl druhý v tabulce a dostal šestku, to asi čekal málokdo. Myslím, že ve Wolfsburgu se projevuje dobrá práce Nika Kovače.

Samozřejmě mě zaujalo i drtivé vítězství Kolína nad Rýnem 7:1 nad Brémami s Jirkou Pavlenkou v bráně. To, co vzadu předváděli hráči Brém, se těžko popisuje a chápe. Pavlenky mi bylo až líto.

Ukazuje se, že bundesliga je vyrovnaná. A že všichni chtějí být aktivní a hrát fotbal. I proto padalo hodně branek, hrálo se útočně. Ve výborném světle se jeví i Frankfurt, myslím, že společně s Lipskem by mohl Bayern prohánět. Bayern si jinak asi půjde svou vlastní cestou.

Každopádně první kolo mě navnadilo na další pokračování bundesligy. Začátek bývá složitý, nevíte, kdo na čem je. První zápasy bývají takové strohé, nikdo nechce udělat chybu. V Německu za to všichni vzali. Dominoval útočný fotbal. Těším se, co nám nabídne další kolo."

Reklama

Související témata: