Hlavní obsah

Stuttgart - Frankfurt 2:3Frankfurt si po pěti letech zahraje o triumf v Německém poháru

Fotbalisté Frankfurtu vyhráli v semifinále Německého poháru 3:2 ve Stuttgartu a po pěti letech jsou ve finále. O trofej si Eintracht zahraje za měsíc s úřadujícím vítězem soutěže Lipskem, které v úterý deklasovalo 5:1 Freiburg.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalisté Frankfurtu se radují z branky

Článek

Německý pohár je pro Frankfurt s největší pravděpodobností jedinou nadějí na postup do pohárové Evropy, neboť v bundeslize se loňskému vítězi Evropské ligy nedaří. V domácí soutěži Eintracht už devět utkání nevyhrál, klesl na deváté místo a od února vítězí pouze v poháru.

Do utkání vstoupil lépe sestupem ohrožený Stuttgart, který poslal do vedení v 19. minutě Tiago Tomás. Hosté otočili po přestávce v rozmezí 51. a 55. minuty, kdy se trefili Evan Ndicka a Daiči Kamada. Pojistku přidal z penalty v 77. minutě francouzský vicemistr světa Randal Kolo Muani.

Domácí snížili v 83. minutě díky trefě Enza Millota, ale tři minuty nato zchladil jejich šanci na obrat vyloučením obránce Borna Sosa. V dlouhém nastavení ještě VfB reklamoval ruku hostů v pokutovém území, ale rozhodčí po kontrole u videa penaltu neodpískal.

Semifinále Německého fotbalového poháru:
Stuttgart - Frankfurt 2:3 (1:0)
Branky: 19. Tomás, 83. Millot - 51. Ndicka, 55. Kamada, 77. Kolo Muani z pen. ČK: 86. Sosa (Stuttgart).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články