Hlavní obsah

Haller bude po operaci nádoru na varlatech chybět Dortmundu minimálně dva měsíce

Letní posila fotbalistů Dortmundu útočník Sébastien Haller bude po operaci nádoru na varlatech minimálně dva měsíce mimo hru. Dnes o tom informovalo vedení německého klubu. Osmadvacetiletý útočník, jenž přišel do Borussie před necelým měsícem z Ajaxu jako náhrada za kanonýra Erlinga Haalanda, nádor objevil na přípravném kempu ve Švýcarsku poté, co se necítil dobře při tréninku.

Foto: Profimedia.cz

Sébastien Haller na archivním snímku

Článek

Po vyšetření se Haller minulý týden se podrobil operaci a Dortmundu bude chybět minimálně dva měsíce. Plán i dobu rekonvalescence však lékaři upřesní po dalších kontrolách.

"Už několik dní pracujeme na tom, jak ho nahradíme," citovala agentura Reuters sportovního ředitele klubu Sebastiana Kehla. "Máme nějaké možnosti a nápady, ale zatím nejde o nic specifického," dodal.

Haller přišel do Dortmundu na konci června z Ajaxu a s bundesligovým vicemistrem se dohodl na pětileté smlouvě. Amsterodamský klub, s nímž měl kontrakt ještě na dva roky, za něj obdržel 31 milionů eur (762 milionů korun).

V Ajaxu reprezentant Pobřeží slonoviny strávil sezonu a půl a v 66 zápasech nastřílel 47 gólů, jedenáct jich dal v Lize mistrů. Dortmund vstoupí do nové sezony v pátek pohárovým zápasem s Mnichovem 1860.

Reklama

Související témata: