Hlavní obsah

Harry kdo? Kouč Bayernu se omlouval rekordní posile

Přišel získávat trofeje, jenže hned při první příležitosti na ni zdálky jen smutně hleděl. Rekordní posila fotbalistů Bayernu Mnichov Harry Kane i jeho spoluhráči museli v sobotním zápase o německý Superpohár smeknout před výkonem Daniho Olma. Mladý Španěl hattrickem vystřílel Lipsku první trofej v sezoně, ke všemu přímo v mnichovském chrámu Allianz Areně.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Nová posila Bayernu Mnichov Harry Kane

Článek

Jaká potupa pro bavorského giganta. Dopoledne pompézně oznámil příchod anglického útočníka, o kterém se už delší čas spekulovalo. Za 30letého Kanea poslal rok před vypršením smlouvy do Tottenhamu i s bonusy údajně 120 milionů eur (2,9 miliardy korun), což z vyhlášeného střelce dělá nejdražšího fotbalistu v bundeslize.

A Kaneova motivace? „Chci konečně sbírat trofeje," sdělil ihned po svém příchodu. Jenže tenhle scénář v sobotu večer absolutně nevyšel. Kane sice od kouče Thomase Tuchela dostal na posledních 30 minut důvěru, v tu chvíli už ale bylo o výsledku rozhodnuto. „Je mi to celé za Harryho vážně líto. Teď si asi myslí, že jsme čtyři týdny nic nedělali, netrénovali, protože tak to na hřišti i vypadalo," omlouval se německý trenér nové posile, aniž by sám věděl, co bylo příčinou matného výkonu jeho svěřenců.

Doma, před vlastními fanoušky, dostal Bayern výprask. A znovu ožily vzpomínky na nepodařený konec minulé sezony, kdy gigant sice slavil titul, ale jen díky nemohoucnosti Dortmundu. Mnichovský kolos tehdy herně tápal a hodně se přetřásaly vnitřní problémy. „Bylo to děsivé. Vážně to vypadá, že jsme v přípravě nic nedělali. Nemám pro to žádné vysvětlení, absolutně ve všem jsme zaostávali," soukal ze sebe 49letý kouč.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Harry Kane byl po prohře s Lipskem v německém Superpoháru zklamaný.

Kdyby měl v týmu Olma, možná by to pro Bayern dopadlo lépe. Lipsko sice v létě udělalo mnoho změn, odešly největší hvězdy týmu Nkunku, Gvardiol a Szoboszlai, jenže na výkonu RB to nebylo absolutně znát. Nové posily zapadly a mladý španělský reprezentant přidal i nutnou nadstavbu.

A ne ledajakou. Při druhém gólu se Olmo krásně obtočil kolem dvou obránců Bayernu a při zakončení znemožnil i gólmana Bayernu Ulreicha, kterému dal jesle. „Přesně takhle jsem to chtěl udělat. Musel jsem se rychle rozhodnout a se štěstím se mi to vydařilo. Perfektní zápas," jásal 25letý křídelník, který v mládí prošel i věhlasnou barcelonskou akademií La Masia.

V loňské sezoně vstřelil Olmo za Lipsko pět gólů, na prahu nového ročníku už má hattrick. Svými góly umlčel mnichovskou arénu. „Tyhle trefy mu dodají sebevědomí. Celý tým hrál dobře, je to pro nás velká vzpruha. Sice nás ještě čeká dlouhá cesta, ale výkon v Mnichově byl působivý. Od neděle už se ale soustředíme na první ligový zápas v Leverkusenu," nastínil kouč Lipska Marco Rose před další ostrou prověrkou.

Reklama

Související témata: