Hlavní obsah

Bayern Mnichov - Lipsko 0:3 Olmo hattrickem zajistil Lipsku německý Superpohár, Bayernu nepomohl ani Kane

Fotbalisté Lipska poprvé vyhráli německý Superpohár. Vítězové domácího poháru porazili úřadujícího jedenáctinásobného šampiona bundesligy jednoznačně 3:0 díky hattricku španělského záložníka Daniho Olma.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Kingsley Coman (vpravo) a Harry Kane z Bayernu po zápase s Lipskem.

Článek
Fotogalerie

Za Bayern od 63. minuty nastoupil za stavu 0:2 anglický útočník Harry Kane, který dnes dokončil očekávaný přestup z Tottenhamu, ale k obratu v zápase obhájcům nepomohl. Lipsko oplatilo soupeři loňskou porážku v souboji o první trofej sezony 3:5.

Olmo, který dal za celou minulou sezonu v dresu Lipska pět soutěžních gólů, odstartoval svou kanonádu už ve třetí minutě. Po trestném kopu si naběhl na odražený míč a otevřel skóre. Těsně před přestávkou se obtočil kolem dvou obránců Bayernu a zvýšil na 2:0. V 68. minutě zpečetil výhru Lipska z penalty nařízené za ruku Mazrávího.

Trenér Bayernu Thomas Tuchel se po zápase hodně zlobil. "Děsivé. Tohle je velký problém, protože to vypadá, jako že jsme ty čtyři týdny v přípravě nic nedělali. Nemám pro to vysvětlení. Zaostávali jsme úplně všude. Nemám ponětí proč," uvedl Tuchel v televizním rozhovoru.

Přitom v nedávných přípravných zápasech Bayern porazil Monako a Liverpool. "Jakmile máme co ztratit, jsme jiný tým, a to je špatně," řekl kouč.

Bayern našel v Superpoháru přemožitele po třech letech a nerozšířil svou rekordní sbírku deseti triumfů. Lipsko po dvou vítězstvích v Německém poháru získalo třetí trofej v klubové historii.

Německý fotbalový Superpohár v Mnichově:
Bayern Mnichov - Lipsko 0:3 (0:2)
Branky: 3., 44. a 68. z pen. Olmo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.