Hlavní obsah

Hertha se potápí, kouč Korkut kope kolem sebe, hráči nadávají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná Hertha Berlín zažívá těžké chvíle. S třiadvaceti body je sice v tabulce německé fotbalové ligy čtrnáctá, ale jen pět bodů od přímého sestupu a jediný od baráže. A to ji čekají tři těžké zápasy - doma s Lipskem, ve Freiburgu a v Berlíně s pro ni tradičně nepříjemným Eintrachtem Frankfurt. Média srovnávají výsledky na podzim odvolaného Pála Dárdaye s jeho nástupcem Tayfunem Korkutem. Zatímco první jmenovaný uhrál ve třinácti zápasech čtrnáct bodů, bývalý turecký reprezentant v devíti devět. Hůl nad klubem už zlomili i fanoušci. Při prohře 1:2 ve Fürthu posměšně skandovali: „Sestup! Sestup!"

Foto: Sport.cz

Vladímr Darida (vlevo) v dresu berlínského klubu.

Článek

Nálada v kabině, v níž sedí i bývalý kapitán české reprezentace Vladimír Darida, je hodně špatná, a to i směrem k trenérovi, který neví, co má dělat. „Je to extrémně posr.né," cituje magazín Kicker obránce Maximiliana Mittelstädta. Hertha v tomto roce ještě nevyhrála, navíc padla i v pohárovém derby s „východoberlínským" Unionem 2:3, což je potupa. Podle expertů je letošní nebezpečí sestupu větší než v minulých letech, i když ve stejné době Hertha byla v tabulce bundesligy níž.

Kouč Korkut s kritikou nesouhlasí, vinu hledá na svém předchůdci a odmítá jakákoliv srovnání. „Nevěřím žádným srovnáním. Dál budu dělat svoji práci, ale ne chaoticky, nehodlám skákat od jednoho extrému k druhému. Hráčům jsem jasně řekl, aby žili v realitě a uvědomili si, v jaké se nacházíme situaci. Máme kvalitu a dokonce soutěže zbývá třetina. Máme dost prostoru dávat góly a bodovat," brání se Korkut.

Foto: titter:@mathcunha20, Twitter

Brazilský fotbalista Herthy Berlín Matheus Cunha (vlevo) obchází Suata Serdara ze Schalke 04.

Kouč hodně spoléhá na lednovou posilu do útoku Marka Olivera Kempfa. „Už v prvním utkání s Bochumí ukázal, že má předpoklady být vůdčí osobností ofenziívy. Bohužel ho přibrzdil koronavirus, ale proti Lipsku už bude k dispozici. Teď nás čekají tři „těžké váhy", ale já v tom vidím šanci se chytit. Nemáme co ztratit. O záchraně nepochybuji," zdůraznil Korkut.

Reklama

Související témata: