Hlavní obsah

Hložek se trefil jako žolík, jeho konkurenti však rázně hájí místo v sestavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zaznamenal tak trochu pověstné Pyrrhovo vítězství. Přišel na hřiště opět až jako střídající hráč a během chvilky skóroval. Adam Hložek tak dal trenérovi Xabimu Alonsovi nejlepším způsobem najevo, že je stále připraven. Nedá se však tvrdit, že by se český fotbalový reprezentant přiblížil k návratu do základní sestavy Leverkusenu. Své místo si v ní rázně hájí jeho konkurenti. Daří se jim nadmíru, také proto Bayer po výhře 5:1 nad Darmstadtem vede bundesligovou tabulku o skóre před Bayernem.

Foto: Profimedia.cz

Adam Hložek v utkání bundesligy proti Darmstadtu

Článek

Leverkusen připraven na Mnichov, avizuje odborný server Kicker.

Po reprezentační přestávce mistrovský Bayern v pátek 15. září přivítá Bayer. Oba lídři po třech kolech vévodí tabulce bez ztráty bodu.

Adam Hložek má na startu sezony těžší pozici než před rokem, kdy do Leverkusenu přišel. V Německém poháru dal regionálnímu Ottensenu dvě branky, v lize pak sbírá až závěrečné minuty zápasů. Darmstadtu dal gól po třech minutách pobytu na trávníku a završil jednostranné skóre.

Bayer si v létě pořídil hned osm posil a Hložkovi výrazně stoupla konkurence. Září především Victor Boniface. Nigerijský útočník z belgického St. Gilloise v sobotu opět dvakrát skóroval. Se čtyřmi góly a dvěma asistencemi je druhý nejproduktivnější v bundeslize.

Gólem ke kanonádě přispěl také Jonas Hofmann, posila z Mönchengladbachu. Také má v základu před Hložkem přednost. A navrch debut zaznamenal Angličan Nathan Tella. Ofenzivní křídelní hráč ze Southamptonu, další Hložkův přímý konkurent.

„Výsledek 5:1 je skvělý, ale nebyl to pro nás jednoduchý zápas, zvlášť v prvním poločase. Když jsme se po přestávce dostali do vedení, přišly další góly,“ lebedí si trenér Xabi Alonso.

„Je pozoruhodné, jak všichni zůstávají věrní naší herní taktice. Jdeme podle jasného plánu a nenecháme se odradit ani komplikacemi. Jedeme pořád dál. A to nás dělá silnými,“ poukazuje Hofmann.

„Z vítězství máme velkou radost. Dobře spolu ladíme a pokud budeme takto pokračovat, zažijeme spolu spoustu legrace,“ přidává se Boniface.

„Victor není jen dobrý útočník, ale kompletní hráč. A je vidět, že si velmi dobře rozumí se svými spoluhráči na hřišti i mimo něj,“ chválí Xabi Alonso mohutného útočníka.

Leverkusen stále čeká na návrat kanonýra Patrika Schicka. Český útočník po dlouhodobém zranění již v pátek v BayAreně individuálně trénoval. Velký návrat se plánuje na říjen.

„Jeho absence byla dlouhá doba pro něj i pro celý klub, navíc se pro Patrika jednalo o frustrující část kariéry. Proto nechci nic předpovídat a cokoliv uspěchat. Potřebujeme ho zase v plné síle. Jeho kvalita zejména v pokutovém území je nezpochybnitelná. Je pro nás důležitým hráčem, těšíme se na jeho návrat,“ líčí Xabi Alonso.

Brankář Matěj Kovář přibyl do české party poslední. Zatím podle očekávání vysedává na lavičce a kryje záda Lukáši Hradeckému, dlouhodobé jedničce Bayeru.

Reklama