Hlavní obsah

Hložka jsem doporučil, pasoval se Schick na dohazovače a manažera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen český Fotbalista roku, ale také dohazovač a manažer. Přestup Adama Hložka do Leverkusenu není do nedělního večera ještě stále potvrzen. Opora Bayeru ovšem netají, že zveřejnění očekávaného transferu je již jen otázkou času.

Budu se snažit to Adamovi co nejvíc ulehčit, těší se na českého spoluhráče Patrik SchickVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Šestadvacetiletý kanonýr Leverkusenu byl poprvé v kariéře zvolen nejlepším českým Fotbalistou roku. Během slavnostního vyhlášení ve vysočanském hotelu Clarion však zároveň funguje také jako informátor o očekávaném přestupu Adama Hložka ze Sparty do Bayeru.

„Máme stejného manažera, něco o tom vím. Něco na tom pravdy je, jak se všude píše," culí se Patrik Schick a z jeho slov je patrné, že Hložka už bere za nového spoluhráče.

„Až k nám Hložan přijde, budu se mu to snažit co nejvíc ulehčit. Sám vím, když jsem přicházel do Itálie, jak pro mě bylo všechno nové. Pro mě bude jeho příchod jen plus, nikdy jsem českého parťáka v zahraničním klubu neměl," usmívá se útočník.

Kandidáti na gól roku FIFA - Patrik Schick

Když se třeba Tomáš Souček uchytil ve West Hamu, doporučil pak vedení příchod dalších krajanů Vladimíra Coufala a Alexe Krále. V Leverkusenu to je podobné.

„Pokud jde o herní a výkonnostní stránku, nikomu jsem radit nemusel, mají na to své lidi. Já se bavil s trenérem a sportovním ředitelem. Nejen o fotbalových dovednostech, spíš o Adamově charakteru," líčí Schick, jak k výběru posily přispěl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace (zleva) Michal Sadílek, Adam Hložek, Michael Krmenčík, Patrik Schick a Aleš Matějů během tréninku.

Je zbytečné se ptát, zda Hložka doporučil... „Samozřejmě!" ujišťuje kanonýr.

Krajanovi slibuje co nejvlídnější přijetí. „Myslím, že nástup do nového prostředí probíhá všude podobně. Všude se také trénují stejné věci, jen možná v rozdílné intenzitě. Máme finsko-slovenského kapitána, také se postará, aby se Hložan od začátku cítil optimálně," poukazuje Schick na brankáře Lukáše Hrádeckého, který je rodákem z Bratislavy.

Reklama

Související témata: