Hlavní obsah

Brémy - Wolfsburg 2:1Hrdina Brém Gebre Selassie rozhodl v nastavení o první výhře v sezóně

Aktualizováno

Fotbalisté Werderu Brémy se radují z prvního vítězství v sezóně. Zařídil ho v 5. kole bundesligy český obránce Theodor Gebre Selassie, který v nastaveném čase rozhodl o výhře 2:1 nad Wolfsburgem. Brémy se díky zisku tří bodů odpoutali od posledního místa tabulky. Bayern Mnichov zvítězil v Hamburku 1:0, když dvě minuty před koncem skóroval Joshua Kimmich.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Brém Theodor Gebre Selassie slaví gól proti Wolfsburgu v 5. kole bundesligy.

Článek
Fotogalerie

V prvním poločase zápasu mezi Brémami a Wolfsburgem byli možná překvapivě aktivnější domácí, jenže ztroskotali na nepřesnostech. Po přestávce už měl práci také český gólman Werderu Jaroslav Drobný a v 69. minutě také inkasoval, když jej nešťastně překonal vlastní obránce Bauer.

Brémy ale přece jen první body v sezoně získaly, a to hned tři. Po 13 minutách na hřišti Thy vstřelil svůj premiérový gól v nejvyšší soutěži, v nastavení pak obrat dokonal první trefou od 5. března Gebre Selassie.

První dějství duelu Hamburk - Bayern příliš šancí nepřinesl, pouze Lewandowského hlavička z 18. minuty skončila těsně nad. V druhé půli několikrát domácí podržel gólman Adler, který si poradil s pokusy Martíneze, Alaby, Kimmicha či Müllera.

K vysněnému bodu ale Adler celek z přístavního města nedotáhl. Dvě minuty před koncem Ribéry poslal ve vápně přihrávku Kimmichovi a jedenadvacetiletý německý reprezentant rozhodl.

Bayern tak udržel stoprocentní bilanci a v osmi soutěžních zápasech pod Carlem Ancelottim zatím inkasoval jedinou branku. Hamburk poprvé pod vedením Bruna Labbadii prohrál čtyři zápasy po sobě a stále čeká na první vítězství v sezóně.

Hertha bez zraněného Daridy remizovala ve Frankfurtu

V 18. minutě duelu Frankfurt - Hertha fauloval Seferovič ve vápně Stockera a nařízenou penaltu proměnil Ibiševič, přestože gólman Hradecky vystihl směr. Hertha zahrávala první pokutový kop od listopadu 2015. Pro berlínský celek to byl jubilejní 100. gól do sítě Frankfurtu, proti žádnému jinému týmu není úspěšnější.

Domácí Eintracht ale v závěru poločasu otočil stav. Nejprve se po povedené Blumově přihrávce Fabián ve vápně uvolnil od obránce Plattenhardta a chladnokrevně zakončil. V poslední minutě pak dokonal obrat frankfurtský kapitán Meier, jenž se prosadil v šesti z posledních sedmi bundesligových duelů proti Hertě.

Po změně stran se ke slovu znovu dostali hosté a znovu převrátili skóre na svoji stranu. Střídající Esswein nacentroval z pravé strany a Ibiševič z voleje vstřelil svoji druhou branku v zápase. Posléze Esswein sám skóroval technickou střelou.

Přesto Hertha nedosáhla na tři body, v nastavení vyrovnal hlavou Hector a čtvrtý z posledních pěti vzájemných zápasů tak skončil remízou.

Ofenzivní fotbal byl k vidění také v Mohuči. Tu dostal proti Leverkusenu do vedení v 31. minutě Malli, jenž se prosadil ve třetím ligovém zápase v řadě. Minutu na to srovnal Hernández, jenže o chvíli později vrátil domácím těsný náskok Bell. Hernández ale potvrdil, že se mu proti Mohuči daří: v druhém poločase zkompletoval hattrick, otočil na 3:2 a proti týmu Martina Schmidta se tak trefil ve třech zápasech celkem pětkrát.

Borussia Mönchengladbach podesáté v řadě doma zvítězila, zásluhou Stindla a Wendta porazila 2:0 Ingolstadt. V tabulce se posunula na čtvrté místo.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:
Augsburg - Darmstadt 1:0 (47. Finnbogason)
Eintracht Frankfurt - Hertha Berlín 3:3 (39. Fabián, 45. Meier, 90.+2 Hector - 19. z pen. a 58. Ibiševič, 65. Esswein)
Hamburk - Bayern Mnichov 0:1 (88. Kimmich)
Mohuč - Leverkusen 2:3 (31. Malli, 35. Bell - 32., 66. a 90.+2 Hernández)
Mönchengladbach - Ingolstadt 2:0 (42. Stindl, 76. Wendt)
Brémy - Wolfsburg 2:1 (86. Thy, 90.+1 Gebre Selassie - 69. vlastní Bauer).

Reklama

Související témata: