Hlavní obsah

Potvrzeno. Český reprezentant míří do bundesligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mise v Benfice Lisabon, která trvala půl roku, pro českého fotbalového reprezentanta Davida Juráska momentálně končí. Krajní bek či wingbek odchází na půlroční hostování s opcí do německého Hoffenheimu. „Je rychlý, silný v ofenzivě a na levé straně sestavy se dá variabilně využít,“ potěšil Juráskův příchod manažera aktuálně osmého týmu bundesligy Alexandera Rosena na klubovém webu.

Foto: Sport.cz

David Jurásek odešel na hostování s opcí do Hoffenheimu.

Článek

Jedenáct soutěžních zápasů, žádný gól ani asistence. První půlrok v Benfice Lisabon nevyšel Juráskovi dle představ. Za potenciálně větším herním vytížením i kvůli blížícímu se mistrovství Evropy míří do Hoffenheimu, kde se stane spoluhráčem Pavla Kadeřábka.

„V první řadě jsem byl potěšen nabídkou Hoffenheimu. Nabídek jsem měl víc, ale od začátku jsem chtěl nejvíc právě do Hoffenheimu. Jsem rád, že se to povedlo. Očekávám, že tu budu hrát dobré zápasy a že budu prospěšný pro tým a pomůžu k výhrám,“ prohlásil Jurásek na klubových sociálních sítích. „Fanoušci mohou očekávat velmi ofenzivního obránce, podobného, jako je Pavel Kadeřábek,“ dodal s úsměvem.

S krajanem a novým spoluhráčem možnost jít do Hoffenheimu probral. „Osobně jsme se ještě nepotkali. On přišel ze Sparty, já byl ve Slavii, takže tohle pro nás bude trochu těžší, ale tady budeme na jedné lodi,“ zavtipkoval Jurásek, který okamžitě může naskočit do tréninků s mužstvem. „Už se nemůžu dočkat,“ zavelel.

Ideální varianta? Na pravé straně bude kmitat jako wingbek Kadeřábek, na druhé Jurásek. „David je extrémně dynamický krajní obránce, o kterého jsme stáli už v létě. Tehdy se nám transfer nepodařilo realizovat,“ zmínil Rosen.

V letní přetahované o rodáka z Dolního Němčí všechny trumfla Benfica, která měla na Slavii poslat čtrnáct milionů eur (tehdy 334 milionů korun). V tvrdé konkurenci se i kvůli zranění kotníku, které ho od poloviny srpna měsíc limitovalo, tolik neprosadil.

V Hoffenheimu jsou o něm přesvědčení. „Když jsme pustili pryč Juliana Justvana, chtěli jsme do našeho týmu získat silnou alternativu. Jsme přesvědčení o tom, že jsme v Davidovi toto řešení našli. Jsme rádi, že za nás bude minimálně v jarní části sezony hrát,“ uvedl Rosen.

Jurásek může v novém působišti debutovat v sobotu v bundesligovém zápase proti Heidenheimu.

Reklama