Hlavní obsah

Další úder v nastavení! Leverkusen stále neprohrál, Schicka nahradil v závěru Hložek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další tři těžce vybojované body, ale možná o to cennější, si připsali fotbalisté Leverkusenu. V sobotu zvládli šlágr na půdě Lipska výsledkem 3:2 a i druhý zápas roku 2024 vyhráli díky gólu v nastavení. Patrik Schick odehrál téměř celé utkání, na poslední desítky sekund ho střídal parťák z reprezentace Adam Hložek.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Útočník Patrik Schick, uprostřed, oslavuje gól svého spoluhráče Nathana Telly v utkání na půdě Lipska

Článek

„Bylo to velmi intenzivní utkání, mohlo se stát opravdu cokoliv. Hrozně nás těší, že jsme dokázali v závěru vstřelit třetí branku a zvítězit,“ rozplýval se trenér Xabi Alonso.

Leverkusen hájil ligovou neporazitelnost na půdě čtvrtého týmu bundesligy. Na trávníku, kde česká reprezentace v červnu rozehraje proti Portugalsku Euro 2024. A první půle se Bayeru nepovedla. Prohrával 0:1, domácí byli jednoznačně lepší a aktivnější. Navíc Alonso musel kvůli zranění střídat pravého wingbeka Jeremieho Frimponga.

Kvůli účasti na Africkém poháru národů stále chybí stopeři Odilon Kossounou a Edmond Tapsoba. Nakonec to ale byli právě muži ze zadních řad, kteří rozhodli. Na 1:1 vyrovnal Nathan Tella, jenž nahradil Frimponga, gól na 2:2 vsítil střední obránce Jonathan Tah a v nastavení rozhodl jeho parťák ze stoperské trojice Piero Hincapie. Připomeňme, že minulý víkend zvítězil Leverkusen v Augsburgu 1:0 až díky trefě v 94. minutě.

„Góly, které jsme inkasovali, pro mě nebyly moc důležité. Stále jsem věřil, že zápas dokážeme vyhrát,“ tvrdil Alonso. „Celkově skvělý fotbal. Začali jsme dobře, ale za druhou půli si Leverkusen zasloužil tři body,“ přiznal trenér Lipska Marco Rose.

„Měli jsme zápas pod kontrolou, ale pokud inkasujeme tři góly, nemůžeme se divit, že prohrajeme. Jsem strašně naštvaný,“ ulevil si zkušený krajní obránce domácích David Raum.

Slavit mohou i tři Češi. Patrik Schick se objevil v základní sestavě na hrotu útoku, dostal se do několika slibných pozic, do statistik se však nakonec nezapsal. Už za stavu 3:2 v nastavení střídal, na trávník místo něj vběhl Adam Hložek. Brankář Matěj Kovář, jenž v sezoně chytá převážně poháry, zůstal mezi náhradníky.

Před nedělními zápasy vede Leverkusen ligu o sedm bodů, druhý Bayern Mnichov má však o dva zápasy méně. Svěřenci Xabiho Alonsa stále drží neporazitelnost, z 18 zápasů dokázali patnáctkrát zvítězit a třikrát remizovat.

Reklama